Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Tasarım Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Tasarım Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Tasarım Kursu

Günümüzde kullandığımız tüm makina ve kolaylaştırıcı araçların üretim aşamasının ilk basamağı tasarımdır. Bütün sanatların ve icraatlerin temelinde bir tasarım olgusu yatar. Üstelik artık sadece ürün tasarımı değil, dijital dönüşümle medyatik tasarımlarda öne çıkmıştır. Plan yaratma ve geliştirme sürecini tanımlayan tasarım, hangi alanda çalışıyor olursanız olun fikirlerinizin biçimlenmesinin vazgeçilmez öğesidir. Artık başlı başına bir okul haline gelen tasarlama dalı mesleki gelişimimiz için şart oldu. Bu içerikte göreceğiniz kurslar dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından imkanlarınıza sunulmuştur.

1. İnovasyon için Tasarım Düşüncesi - (Virginia Üniversitesi)

İnovasyon, bilim ve teknolojinin ekonomik ve toplumsal yarar sağlayacak şekilde yenilenmesi sürecidir. Yani yaratıcılığın, ticari ustalıkla birleştirilmesidir. İnovasyon geleceği yaratmakla ve sürdürülebilir kârlı büyüme sağlamakla ilgilidir. İster küresel bir şirkette yönetici olun, ister yeni başlayan bir girişimci ya da devlet görevlisi olun, bu kursla birlikte tasarım odaklı düşünmeye yatkınlığınız artacak. Virginia Üniversitesi'ndeki Darden İşletme Fakültesi'nde geliştirilen ve en üst düzey öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurs (MOOC) 

 

2. Dijital Tasarım - (The Hong Kong University of Science and Technology)

Dijital Tasarım, oluşturulan içeriklerin dijital bir cihazda görüntülenip görülebilmesi için dijital alanda tasarım yapmakla ilgilidir. Yüksek bilgi işlem gücünün mevcudiyeti ile tasarımcılar, gerçek dağıtımdan önce dijital alanda hızlı bir şekilde tasarımlar oluşturabilirler. Bu kurs, çeşitli çıktıların sistematik bir şekilde birleştirilebilmesi için farklı tasarım araçlarında uygulamalı deneyim edinmenizi sağlar.

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:  Massive Open Online Course (MOOC) 

 

3. Görsel Tasarıma Giriş - (Carnegie Mellon)

Görsel tasarım, resimlerin, fotoğrafların, tipografinin, düzen ve rengin kullanılabilirliği üzerine estetik etkilerini göz önüne alarak kullanıcı deneyimini şekillendirmeyi ve geliştirmeyi hedeflemektedir. Görsel üretimin çoğaldığı bir devirde yaşıyorken dijitalleşen dünyaya daha rahat ayak uydurmak açısından bu kurstaki bilgileri edinmek, kişisel gelişiminize son derece katkı sağlayacak.

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:  Ücretsiz Çevrimiçi Kurs 

 

4- Arabalar: Geçmiş, Bugün ve Gelecek - (Stanford)

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:  Ücretsiz Çevrimiçi Kurs  - Michael Shanks 

 

5- Tasarım Olarak Moda - (Museum of Modern Art)

Diğer tasarım türleri gibi, moda da biçim ve işlev, otomasyon ve zanaatkarlık, standardizasyon ve özelleştirme, evrensellik ve kendini ifade etme üzerinde büyür. Giysilerin zaman içindeki geçmişini, gelişimini ve etkisini izleyebileceğiniz, yeniden keşfedilebileceğiniz bu kursla modaya ilginizi arttırın. Kıyafetin görsel dili, bireysel, kolektif kimlikler ve emek uygulamaları, sürdürülebilirlik ve vücut politikası gibi konularda moda hakkında yaptığınız seçimleri daha iyi anlayın.

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:  Massive Open Online Course (MOOC)  

 

6. Ürün Tasarımı: Delft Tasarım Yaklaşımı - (Delft University of Technology)

Bu kurs, tasarım yaklaşımına giriş niteliğindedir ve size bağlam içinde kullanıcıyı anlamaktan, anlamlı bir tasarım zorluğu tanımlamaya, sonunda harika bir tasarım sunmaya kadar nasıl gideceğinizi öğretmek için hazırlanmıştır.

Kurs hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: Massive Open Online Course (MOOC)

Özgün İçerik


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.