Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Medya Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Medya Kursu

Sadece üniversite eğitimi ile kalmayıp bilgi birikimi ve kişisel gelişim için elimizin altında çok büyük bir velinimet olan internet, bizlere eğitim için inanılmaz imkanlar sunuyor. Bu alanda imkanların en başında online kurslar geliyor. Bu yazıda en iyi üniversitelerin online olarak vermiş olduğu medya kurslarını inceleyeceğiz. Medya ve İletişim öğrencisiyseniz veya medya ortamına ilginiz varsa bu kurslar tam size göre.

 

1- Markalaşma, İçerik ve Sosyal Medya - Ücretsiz Online Kurs (Christine O’Malley, Ohio State)

Bu kurs özellikle orta ölçekli PR dükkanı sahibi olanlar için tam biçilmiş kaftan. Odağınızı markalaşma, sosyal medya ve insanları çeken içeriklerin harmanlandığı yere çevireceksiniz. Kitlesel iletişim araçlarını (kitle segmentasyonu, mesajlaşma ve iletişim stratejisi) öğrenecek ve yönetimi hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Marka bilinci oluşturma, içerik ve sosyal medya üçlüsünün etkinlik iletişimlerine nasıl enjekte edildiğini öğreneceksiniz. 

 

2- Video Oyunu Oluşturma - Ücretsiz Online Kurs (Multiple Instructors, MIT)

Philip B. Tan, Richard Eberhardt, Sara Verrili ve Andrew Grant tarafından hazırlanan bu eğitimde öğrencilere video oyunları geliştirmek için küçük ama disiplinli ekiplerde çalışmanın zorluklarını tanıtan bir MIT kursudur. Bu kursta öğrencilere oyun geliştirmeyi tüm yönleriyle (oyun tasarımı, ses tasarımı, görsel estetik, kurgu ve programlama) anlatacaklardır. Öğrencilerin geliştirdikleri oyunları test etmeleri ve veri analizi yapıp tasarım kararlarının gözden geçirilmesi istenecektir.

 

3- Oyun Tasarımı - Ücretsiz Online Kurs (Jason Begy, Philip Tan, MIT)

Bu hazırlanan kurs, oyun tasarımı ve analizini, araçlarını ve günümüzde oyun tasarımının yerini anlatır. Kartlar, şans oyunları, rol yapma, spor ve bulmacalar dahil olmak üzere çeşitli türler anlatılır.

Bu kursları iTunes ve MIT'nin kendi eğitim sitesinde bulabilirsiniz.

 

4- Medya, Eğitim ve Pazar Yeri - Ücretsiz Online Kurs (Shigeru Miyagawa, MIT)

Profesör Miyagawa ve önde gelen konuk konuşmacıların oluşturduğu bu kurs, yeni medya ve öğrenimle ilgili teknik, sosyal ve iş dünyasında konuları ele alıyor. Medya kullanımının somut örnekleri sunulmaktadır.

 

5- Medya Araştırma Yöntemleri - Ücretsiz Online Kurs (Arizona State University)

Bu eğitimde kuruluşunuzun medya yönetimi ve pazar araştırması için neyin nasıl ve nereden yapılacağını anlatan, örneklerle vaka oluşturup öğrenciye bu vakaları çözdüren bir eğitim sürecidir.

 

6- Video Prodüksiyonu - Ücretsiz Online Kurs (Nancy Jo Johnson, Iona College)

Bu kurs içeriğinde taşınabilir video ekipmanlarının kurulması ve çalıştırılmasının yanı sıra çeşitli video program formlarının yazılması ve üretilmesi hakkındadır. Video çekimi ve kurgulamaya meraklıysanız bu kursun tam size göre olduğunu söyleyebilirim.

 

Bu tür içeriklerden birisi olan "Dünyanın En İyi Üniversitelerinden Ücretsiz 6 Mimarlık Kursu" yazımıza bakabilirsiniz.

Kaynak

Özgün İçerik


Abdülkadir Selim Çelebi

Yeditepe Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.