Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Uluslararası İlişkiler Kursu

Dünyanın En İyi Üniversitelerinden 7 Uluslararası İlişkiler Kursu

Hayatımızdaki dönüm noktalarından biri de üniversitedir. Eğitim aldığımız bölüm ve 4-5 yıllık bu üniversite sürecinde kendimize neler katabildiğimiz gelecek hayatımızın şekillenmesinden oldukça etkilidir. Hangi üniversitede eğitim aldığınızın artık günümüzde eskiye göre etkisinin değiştiği söylenebilir. Hangi üniversitede eğitim aldığınızdan çok süreci nasıl değerlendirdiğiniz önem kazanmaktadır. Merak ettiğiniz veya eğitim aldığınız alanla ilgili farklı eğitmenlerin paylaşımları size yeni bir bakış açısı kazandırabilir. Konuyu farklı bir açıdan ele almanızın yanı sıra yeni bilgiler öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmeniz konusunda olumlu etkileri olacaktır. Artık elimizde internet adlı sınırsız bir kaynak varken bu fırsatı değerlendirmemek olmaz.

Sizin için derlediğimiz bu 7 kursu incelemeden geçmeyin!

1.Uluslararası Politikanın Temel Kavramları- Ücretsiz Çevrimiçi Video (Lisa Anderson, Columbia Üniversitesi)

Uluslararası ilişkilerde kavramlar ve kavramları anlayabilmek oldukça önemlidir.Bu eğitimde uluslararası ilişkileri anlamak için çağdaş sosyal bilimlerde kullanılan temel kavramlar,teoriler ve analitik araçlar incelenmektedir.Realizm, küreselleşme gibi birçok konu hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir eğitim olduğunu söyleyebiliriz.

2.Siyaset Felsefesine Giriş -Free Online Course (Steven B. Smith, Yale)

Uluslararası ilişkilerin birçok alanla bağlantılı olduğu ve bunlardan birinin de felsefe olduğu bilinmektedir. Ülkemizde de üniversitelerde bölüm derslerinin içerisinde veya bir ders olarak karşınıza çıkabilir.

Bir konuyu daha iyi anlamak için temelini bilmek gerekir, çıkış noktası hakkında bilgi sahibi olmak etkili bir unsurdur. Bu eğitim Batı siyasetinin temeline dönerek düşünürlerin incelenmesi yoluyla siyaset felsefesinin girişidir.

Siyasal yaşamı anlamının özünde 3 temel alan üzerinde durulur: polis deneyimi (Platon, Aristoteles), egemen devlet (Machiavelli, Hobbes), anayasal hükümet (Locke) ve demokrasi (Rousseau, Tocqueville) Eğitim boyunca farklı siyaset felsefelerin çeşitli siyasi kurumların şekillenmesi ve yaşamımıza etkisi ele alınmaktadır.

3.Siyaset ve Strateji -Ücretsiz Çevrimiçi Video (Kathleen Bawn , UCLA)

Uluslararası ilişkilerde stratejinin önemli olduğunu söylersek muhtemelen yanılmayız.Siyaset ve strateji hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz?

Bu eğitim siyasi uygulamalardaki stratejik ilişkinin, etkileşimin ele alınmasına giriştir. Siyaseti anlamak için oyun teorisi ve diğer biçimsel modelleme stratejilerinin kullanımı incelenmektedir. Siyaseti daha iyi anlayabilmenize yardımcı olacak eğitimlerden biridir.

4.İngiliz Hükümeti- Ücretsiz Çevrimiçi Video (Tony Travers, London School of Economics)

Uluslararası ilişkiler bölümüne başladığınızda İngiltere ile ilgili öğreneceğiniz belki de ilk bilgilerden biri ‘Üzerinde Güneş Batmayan Ülke’ olarak adlandırıldığı olacaktır. Güçlü ve köklü bir imparatorluk olan İngiltere’nin hükümet yapısında etkili olan fikirleri, anayasal evrimini, hükümet sisteminin gelişimini, seçimleri, AB ve daha birçok konu hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz bir eğitim olarak öne çıkmaktadır.

5.Amerikan Demokrasisi ve Vatandaşlığı-Free iTunes Video ( Patrick Scott, Missouri State)

Ülkemizde ve dünyada birçok kişi için rüya ülke olan hayallerin ülkesi olarak dile getirilen ülkedir: Amerika! Peki, Amerikan Demokrasisi ve Vatandaşlığı hakkında ne biliyoruz? Bu eğitim ile Amerikan demokrasinin temeli, ABD anayasası, seçimler, kongre, başkanlık sistemi, sivil haklar, özgürlükler ve daha birçok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

6.Afro Amerikan Çalışmaları:Afro Amerikan Siyasi Düşüncesine GirişÜcretsiz Çevrimiçi Video ( Mark Sawyer, UCLA)

 Afro Amerikalılar hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz? Afro Amerikan Çalışmaları hakkında ne biliyoruz?

 Afro Amerikan siyasi düşüncesinin başlangıcı, sınıfın unsurları arasında  politik düşüncede tartışmalar ve çatışmalar, Afro Amerikan sosyal hareketlerinin tarihçesi, politik düşüncesi ile batı düşüncesi arasındaki ilişki gibi birçok konuda hiçbir fikriniz yoksa veya daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu eğitimden faydalanabilirsiniz.

7.Yeni Milenyumda Avrupa Birliği- Ücretsiz iTunes Videosu ( Stefan Auer, La Trobe Üniversitesi, Avustralya)

Avrupa entegrasyonu kuruluş amacı göz önüne alınarak dünya tarihindeki barışçıl uluslararası işbirliğinin en iddialı ve en başarılı örneği’ olarak görülmektedir. Avrupa Birliği mutlaka bir noktadan sonra öğrencilerin karşısına çıkmaktadır. Bazı üniversitelerimizde eğitim süreleri boyunca yoğun olarak karşılaşacakları bir alan Avrupa Birliği’dir. Birçok alanın yanı sıra özellikle Avrupa Birliği’ne üye devletler, Avrupa Vatandaşlığı kavramı sıkça karşılarına çıkacaktır. Özellikle Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecini anlamak ve yorumlayabilmek için farklı kaynakları dinlemek, okumalar yapmak önemlidir. Ülkemiz ile olan sürecinden önce Avrupa Birliği’ni anlamak, çalışma sistemi, tarihi ve birkaç ülke ile olan bağlantısı hakkında bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır.

 Özgün İçerik

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.