Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En Çok Abartılan 10 Şehri Açıklandı!

Dünyanın En Çok Abartılan 10 Şehri Açıklandı!

Gezginlerin yorumlarıyla hazırlanan yeni bir listeye göre dünyanın en çok abartılan 10 şehri açıklandı. Listede Türkiye'den de bir şehir bulunuyor.

Dünyanın en çok abartılan şehirleri, gezginlerin çevrimiçi değerlendirmelerinin yeni bir analiziyle gözler önüne serildi ve ilginç bir şekilde Londra'nın ilk 10'da yer aldığı görüldü. Dünya çapında 85 bölge için seyahat değerlendirme platformlarında yapılan binlerce yorumun analiziyle oluşturulan liste, gezginlerin bir seyahatten hayal kırıklığına uğrama olasılığını değerlendiriyor.

En Çok Abartılan İkinci Şehir: Antalya

Veri analistlerinin yaptığı değerlendirmeye göre Bangkok, gezginlerin hayal kırıklığına uğrama olasılığının yüzde 16,6 oranına sahip olmasıyla en çok hayal kırıklığı yaratan şehir oldu. İkinci sırada ise yüzde 16,5'lik hayal kırıklığı oranıyla Türkiye'nin sahil kenti Antalya yer alıyor.

Almanya'nın Münih şehri yüzde 15,7 ve İtalya'nın Rimini şehri yüzde 14,2 oran ile ilk beşte bulunuyor. London Eye, ziyaretçilerin daha fazlasını istemesine yol açma olasılığı en yüksek olan cazibe merkezi olurken, Fransa'daki Montmartre en fazla abartılan cazibe merkezi olarak gösterildi.

independent UK'de yer alan habere göre veri analistleri, TripAdvisor gibi popüler yorum sitelerini kullanarak ve Dünya çapında en popüler 85 bölge ile bu bölgelerin  en çok puan alan ilk 20 turistik yeri için on binlerce puanlamayı analiz ederek bu listeyi oluşturdu. 

İşte En Çok Abartılan 10 Şehir: 

  1. Bangkok: yüzde 16,6
  2. Antalya: yüzde 16,5
  3. Singapur: yüzde 15,8
  4. Münih: yüzde 15,7
  5. Rimini: yüzde 14,2
  6. Miami: yüzde 13,9
  7. Mumbai: yüzde 13,9
  8. Londra: yüzde 13,8
  9. Paris: yüzde 13,8
  10. Tokyo: yüzde 13,6

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.