Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın Bir Felakete Sürüklenişini Anlatan 10 Film!

Dünyanın Bir Felakete Sürüklenişini Anlatan 10 Film!

2021 Aralık'ta yayınlanan Netflix orijinal yapımı Don’t Look Up filmi, konusu ile büyük dikkat çekmişti. Don’t Look Up filminin konusu aslında çok da yeni değil, çünkü uzun yıllardır dünyanın sonunun geleceğinden bahseden sayısız hikaye mevcut ve bu hikayelerinden her birinde bilim insanları dinlenmediği için önlenebilir felaketler dünyanın sonunu getiriyor.

Bu konuları ele alan bilim kurgu filmlerini sevenler için film önerilerini derledik. 

İşte dünyanın bir felakete sürüklenişini anlatan 10 film:

Gravity (2013) - IMDb: 7.7

Dr. Ryan Stone ve Matt Kowalsky bir uzay görevine çıkan iki astronottur. Uzay yürüyüşüne çıktıları sırada araçları bir cisim çarpması sonucu yok olur. İki astronot, artık uzay boşluğunda tek başlarına kalmışlardır. Sonsuz uzay boşluğunda bir hayatta kalma mücadelesinin anlatıldığı Gravity filminin her saniyesi heyecan dolu. 

Source Code ( 2011) - IMDb: 7.5

Source Code filminde Yüzbaşı Colter Stevens bir hızlı trende bambaşka bir kimlikle uyanır. Tren patlar ve Colter kendini bir kontrol merkezinde bulur. Colter’ın kesin bir görevi vardır, eğer patlarsa tüm dünyayı etkileyecek sonuçları olan bu trenin patlamasını engellemelidir.

Independence Day (1996) - IMDb: 7.0

2 Temmuz günü gezegendeki tüm iletişim sistemleri çöker ve önce meteor oldukları zannedilen uzay gemileri Dünya’ya iner. Uzaylıların saldırı amacıyla geldiğini bir tek David Levinson isimli bir bilim insanı anlar. 

Armageddon (1998) - IMDb: 6.7

Standart gözlemler sırasında bir gün NASA mühendisleri Dünya’ya doğru bir meteor geldiğini fark eder. İncelemeler sonucunda bu meteorun bir eyalet büyüklüğünde olduğu ve Dünya’yı yok edeceği anlaşılır. Tek çare bu meteoru ikiye bölmek ve gezegenimizin iki yanından geçerek uzaklaşmasını sağlamaktır. 

Ad Astra (2019) - IMDb: 6.5

Roy McBride’ın babası yıllar önce uzayda hayat olup olmadığını araştırmak için bir göreve çıkmış ve geri dönmemiştir. Büyüyüp bir astronot olan Roy McBride, hem babasını bulmak hem de Dünya’yı tehdit eden bir felaketi önlemek için Güneş Sistemi’nin dışına bir göreve çıkar. 

The Day After Tomorrow (2004) - IMDb: 6.4

10 bin yıldan uzun bir süre önce Dünya’daki son buzul çağı yaşandı. Bunun günümüzde tekrar yaşanmasını bekleyen kimse yoktu ama The Day After Tomorrow filmindeki iklim uzmanı Jack Hall, bir buzulun koptuğunu gördü. Haftalardır yağan yağmurun aslında yeni bir buzul çağının habercisi olacağı çok geç fark edildi ve insanlık bir gün gibi kısa bir süre içinde buzlarla kaplı bir gezegene uyandı. 

2012 (2009) - IMDb: 5.8

Mayalıların takviminde 2012 yılınının 12 Aralık günü dünyanın son günü olarak yer almaktaydı. Bilim insanları başta olmak üzere pek çok kişinin hakkında çalışmalar yaptığı bu tarih, 2012 filminde gerçekmiş gibi ele alındı ve ortaya hepimizi tedirgin eden bir felaketler zinciri çıktı. 

The Day the Earth Stood Still (2008) - IMDb: 5.5

1951 yapımı The Day the Earth Stood Still filminin yeniden çekimi olan filmde, dünyayı bir felaket beklemektedir ve bunun ne kadar tehlikeli olduğunu bilen tek kişi Dr. Helen Benson isimli bir bilim insanıdır. Bilim insanı, gezegene gelen bir uzaylı olan Klaatu ile karşılaştığı zaman ölümcül sonuçları çok daha net görmeye başlar.

Geostorm (2017) - IMDb: 5.3

Küresel iklim değişikliği nedeniyle Dünyamızın başına gelen pek çok felaketi önlemek amacıyla tüm devlet başkanları bir araya gelir ve karmaşık bir uydu sistemi kurarlar. Ancak doğanın benzersiz düzenine insan eliyle müdahale etmek her zaman başka bir sorunun önünü açar. İnsanlık şimdi kendi eliyle yarattığı bir felaketi önlemeye çalışacaktır. 

Lucy in the Sky (2019) - IMDb: 4.9

Lucy in the Sky filminde, başka bir astronotla ilişki yaşayan evli bir kadın astronotun hikayesi anlatılıyor. Uzayda uzun süre vakit geçirdikten sonra Dünya’ya dönen karakterimizin gerçeklik algısı değişmiş ve artık hayatına bakışı bambaşka bir hale gelmiştir. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.