Öğrenci Kariyeri Banner

James Webb'den Tarihi Görüntüler!

James Webb'den Tarihi Görüntüler!

Binlerce ışık yılı uzağımızdaki Yaratılışın Sütunları olarak bilinen göz alıcı yapı, James Webb Uzay Teleskobu tarafından görüntülendi. Paylaşılan görüntü, her ayrıntısıyla görenleri hayran bırakacak cinstendi. 

Aralık 2021’de uzaya fırlatılan ve evreni gözlemlemeye başlayan James Webb Uzay Teleskobu’ndan bugün hayranlık uyandıran yeni görüntüler yayınlandı. Gök bilimciler, NASA’nın teleskobuyla bu kez “Yaratılışın Sütunları”nı görüntüledi.

Hubble tarafından yıllar boyunca çekilen görüntüleriyle halihazırda herkesi mest eden gök yapısı, bu kez hiç olmadığı kadar net bir şekilde paylaşıldı. Dünya’dan 6 bin 500 ila 7 bin ışık yılı uzaklıkta bulunan Yaratılışın Sütunları'nın en net görüntüleri şu şekilde:

İşte Yaratılışın Sütunları:

Yaratılışın Sütunları olarak adlandırılan bu yapı, fotoğrafta da gördüğümüz yoğun bulutların arasında pek çok yeni meydana gelen ve gelmekte olan yıldızdan oluşuyor. Bilim insanları, bu yapı sayesinde bir yıldızın nasıl oluştuğuna dair daha fazla bilgi edinmeyi hedeliyor.

Hubble ve James Webb’in karşılaştırması şu şekilde:

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.