Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyada En Çok Tercih Edilen Bilgisayar Markaları Belli Oldu!

Dünyada En Çok Tercih Edilen Bilgisayar Markaları Belli Oldu!

İnsanlar tablet ve telefon gibi daha kullanışlı teknolojik aletleri tercih ettiği için kişisel bilgisayar pazarı gün geçtikçe küçülüyor. Ancak bilgisayarın hala büyük bir kitleye hitap ettiği bir gerçek. Peki bu bilgisayarlar arasında en çok tercih edilenler hangisidir?

En Çok Satılan Bilgisayarlar Belli Oldu!

Piyasaya baktığımızda özellikle küresel olarak kişisel bilgisayar satışı giderek azalıyor. Birçok kullanıcı kişisel bilgisayarlar yerine daha ergonomik cihazlara yöneliyorlar. Örnek verecek olursak 2022 yılında  yüzde 13,4 oranına düşen bilgisayar satışı genel olarak %15 oranında bir düşüş yaşadı. Peki satışlar neden düşüyor?

Satışları düşüren ilk etkenlerden biri her yeni modelle birlikte bilgisayar fiyatlarının daha da artıyor olması. Markalar her yeni modelle fiyatları daha da arttırarak kişisel bilgisayar sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getirdi. Özellikle öğrenciler için bilgisayar sahibi olmak oldukça zor! Hal böyle olunca insanlar alternatif olarak tablet almak gibi seçeneklere yöneldi.

Listeye gelecek olursak birinci sırada 2023 yılında yüzde 23.1 pazar payı ve 14.2 milyon PC teslimatı ile Lenovo geliyor.

Yüzde 21.8 pazar payı ve 13.4 milyon PC teslimatı ile HP ikinci sırada yer alıyor. 

Listenin 3 sırasında ise yüzde 16.8 pazar payı ve 10.3 PC teslimatı ile Türkiye’de de bir dönem çok talep edilen Dell yer alıyor.

Apple'ın MacBook’ları ise yüzde 8.6 pazar payı ve 5.3 milyon satış ile listenin 4. sırasında.  

Listenin 5. sırasındaysa yüzde 6.4 pazar oranı ve 4 milyon satış işe Acer yer alıyor.

2023 Yılında En Çok Satılan 5 Bilgisayar Markası:

1- Lenovo: 14.2 milyon teslimat.
2- HP: 13.4 milyon teslimat.
3- Dell: 10.3 milyon teslimat.
4- Apple MacBook: 5.3 milyon teslimat.
5- Acer: 4 milyon teslimat.

 

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.