Öğrenci Kariyeri Banner

Dünya Çapında Tanınan Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın En İyi Filmleri!

Dünya Çapında Tanınan Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın En İyi Filmleri!

Genellikle yavaş tempolu, düşünsel yapımlarıyla bilinen Nuri Bilge Ceylan Türkiye’nin ve dünyanın en popüler yönetmenlerinden biridir. Yönetmenliğe amatör olarak başlayan Nuri Bilge Ceylan, filmlerinden pek çoğu uluslararası birçok ödül kazanmıştır. 

Sakin ilerleyen ve sizi düşündürecek filmler izlemek istiyorsanız Nuri Bilge Ceylan'ın filmleri tam size göre!

Nuri Bilge Ceylan'ın En İyi Filmleri!

1. Kasaba (1997)

Kasaba, Nuri Bilge Ceylan'ın ilk uzun metrajlı filmidir. Anadolu'nun bir kasabasında yaşayan insanların hayatını ele alan film, sessiz ve derin bir atmosfere sahiptir. Toplumsal ilişkilere ve bireylerin iç dünyalarına ışık tutan bu film ile yönetmen sizi düşündürmeyi başarıyor.

  • IMDB Puanı: 7.8/10

2. Mayıs Sıkıntısı (1999)

Mahmut gazetede fotoğrafçılık yapan bir adamdır. Ancak  işi onu asla mutlu etmez. Kendisini boşlukta hisseden Mahmut, içinde bulunduğu sıkıntıyı ve yalnızlığı sorguladığı içsel bir yolculuğa çıkar. 

  • IMDB Puanı: 7.5/10

3. Uzak (2002)

Uzak, uluslararası alanda büyük başarılar elde etmiştir. Bir fotoğrafçının İstanbul'dan memleketine dönüşünü ve kuzeniyle ilişkisini işleyen bu filmde yavaş tempolu bir anlatım tercih edilmiştir.

  • IMDB Puanı: 7.8/10

4. Bir Zamanlar Anadolu'da (2011)

Film bir cinayetin işlendiği Anadolu steplerinde bir savcı, bir doktor ve bir grup polis memurunun cinayeti araştırmak için gece boyunca yaptıkları yolculuğu işler. Ayrıca IMDB puanı en yüksek olan Türk filmlerinden biridir.

  • IMDB Puanı: 7.8/10

5. Kış Uykusu (2014)

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülü kazanan filmidir. Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ gibi ünlü isimler filmde rol alır.  İstanbul’un kırsal bölgesinde yaşayan bir ailenin sıkıntılarını anlatan bu film Nuri Bilge Ceylan filmlerinin tüm özelliklerini taşır.

  • IMDB Puanı: 8.1/10

6. Ahlat Ağacı (2018)

Bir yazar adayının ailesi ve toplumsal gerçekliklerle olan mücadelesini anlatır. Yazar, babasının borçları yüzünden zor günler geçirirken aynı zamanda yazdığı romanın yayınlanması için maddi ve manevi bir çaba gösterir.

  • IMDB Puanı: 7.7/10

7. Kuru Otlar Üstüne (2023)

Son Nuri Bilge Ceylan filmi olan Kuru Otlar Üstüne 76. Cannes Film Festivali'ni kazandı ve uluslararası bir başarı elde etti. Merve Dizdar bu filmdeki rolü ile en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Festivalde dakikalarca ayakta alkışlandı.

Filmde Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde çalışan ve İstanbul'a atanmayı bekleyen bir köy öğretmenin öğrencisini taciz etmekle suçlanması anlatılır.

  • IMDB Puanı: 8.2/10

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.