Öğrenci Kariyeri Banner

Disney Plus Yetkilileri TBMM'ye Çağırıldı!

Disney Plus Yetkilileri TBMM'ye Çağırıldı!

Disney Plus yetkilileri, Atatürk dizisinin yayın kararı nedeniyle TBMM'ye savunmaya çağrıldı. Yetkililer komisyonda sunum yapacak.

Disney Plus, Atatürk dizisini yayınlamama kararı alması nedeniyle geçtiğimiz aylarda büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Üstelik, tevizyonda dizi olarak yayınlanmasına karar verilen projenin Netflix'e geçeceği de konuşulmuştu. Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

9 Kasım'da TBMM'de Savunma Yapacaklar!

Dün toplanan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda Atatürk dizisinin yayınlanmama kararı ile ilgili görüşme yapıldı. Toplantının ardından Disney Plus'ın Atatürk dizisini neden yayınlamadığını açıklaması için komisyona davet edilmesine karar verildi.

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın Türk halkından özür dilemesini beklediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'nin kurucu liderine yapılan içerik ne olursa olsun, siz kimsiniz ki iptal ediyorsunuz. Ermeni diasporasının baskısı mı var, ABD'deki grupların baskısı mı, içerikle ilgili mi bir şey var bunları bilmiyoruz. Bunu da gelip kendileri anlatmak istiyor. O yüzden kendilerini dinlemeliyiz.

Belgeselin Disney Plus mecrasında değil, televizyonda yayınlanması doğrultusunda bir karar alındı. Bunu da doğru bulmuyorum. Disney Plus yetkililerinin bu konuda Türk milletinden özür dilemesini bekliyoruz. Alınan kararın sebebini kendilerinden dinlemek istiyoruz. Onun için Disney temsilcilerini komisyona davet etmenin çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum."

Yayman ayrıca Disney yetkililerinin 10 Kasım Atatürk'ün vefatının 85'inci yıl dönümünden bir gün önce 9 Kasım'da komisyona gelmelerinin anlamlı olacağını ifade etti. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.