Öğrenci Kariyeri Banner

Disiplin Eksikliğinin Önüne Geçme Yolları!

Disiplin Eksikliğinin Önüne Geçme Yolları!

Kendinize net bir hedef tanımlayın. Belirlediğiniz hedefler doğrultusunda gitmek hem sizi motive edecek hem de disiplin kurmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca belirlediğiniz hedeflere ulaştıkça kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Bu disiplin konusunda başarılı olduğunuzu daha iyi anlamınıza yardımcı olacaktır.

İstediğinizi başarabilmek için net bir plan oluşturun. Plan oluşturmadığınızda zaman kavramınızı da yok etmiş olursunuz. Günün 24 saat olması uzun gibi gelse de çoğu zaman ertelemelerden kaynaklı olarak işler yetişmez. Bu nedenle zamanı verimli kullanmak için planlı olmak önemlidir.

Öz Güveninizi Güçlendirin!

Yapacağınız şleri saat kavramını da göz önünde bulundurarak küçük parçalara ayırın. Sevmediğiniz işlerden başlamak mı yoksa sevdiğiniz işlerden başlamak mı size daha motive eder bunu düşünerek işlerinize başlayabilirsiniz.

İstediğinizi başarabilmek için öz güveninizi güçlendirin. Çevrenizdeki insanların size güvenmesini ve inanmasını istiyorsanız ilk olarak siz kendinize güvenmelisiniz. Hedeflerinize ulaştıkça kendinize olan güveniniz de çevrenizin size olan güveni de artacaktır.

Disiplin için güçlü bir zihne ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Zihninizi güçlendirmek için zihin egzersizleri yapabilirsiniz.

 


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.