Öğrenci Kariyeri Banner

Dinlerken Keyif Alabileceğiniz 5 Podcast Tavsiyesi

Dinlerken Keyif Alabileceğiniz 5 Podcast Tavsiyesi

Yolda giderken ya da evde bir şeylerle uğraşırken dinlemesi oldukça keyifli olan Podcast yayınları, gün geçtikçe çeşitleniyor. Sizler için dinlerken keyif alabileceğiniz ve güzel zaman geçirebileceğiniz podcastleri derledik. 


Zihnimin Kıvrımları

Bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan M. Serdar Kuzuoğlu’nun sunduğu "Zihnimin Kıvrımları" isimli podcast, aynı adlı Youtube yayının ses kayıtlarından oluşuyor. Bir saatten uzun olmasına rağmen oldukça keyifli olan podcastin bölümlerinde Kuzuoğlu, teknolojinin bizim isteğimizle mi şekillendiğini yoksa onun mu bizi şekillendirdiğini sorguluyor. 

Merdiven Altı Terapi

“Siz geceleri uyuyabilin diye ben uyumayıp dertlerinizi düşünüyorum” diyen Deniz Dülgeroğlu, insanın düşünmeye başlayınca aklından çıkmayan soruları ele alarak kendi anıları ve düşünceleriyle birlikte sorulara yanıt bulmaya çalışıyor. 

Yeni Haller

"Yeni Haller" Özgür Mumcu ve Eray Özer'in merak ettikleri şeyleri konuştukları ve inceledikleri bir podcast serisi. Arkeolojiden astronomiye, deniz kablumbağalarından evliliğe pek çok farklı konunun yer aldığı podcasti dinleyerek farklı konular hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Zürafa Sohbetleri

Marshall Rosenberg’in kurucusu olduğu şiddetsiz iletişimi konu alan Zürafa Sohbetleri, bir dönem Açık Radyo’da "Bir Yaşam Dili: Şiddetsiz İletişim” programını sunan Canan İrtem ve Deniz Spatar tarafından yayınlanıyor. “Haklı Olmak Mı, Anlamlı İlişkiler Kurmak mı?”, “Sevgi Ne Değildir?” gibi konuların konuşulduğu podcast, hem insan ilişkilerine hem de insanın iç dünyasına dokunuyor.  

NTV Radyo Tiyatrosu

Eğer kitap dinlemeyi seviyorsanız, NTV Radyo Tiyatrosu’na göz atabilirsiniz. Kitapların sesli tiyatroya dönüştürülerek dinleyiciye aktarıldığı bu podcastte, Ahmet Ümit’in İstanbul Hatırası ve Kırlangıç Çığlığı gibi kitapları da yer alıyor. 
 

 

 


Sıla Tanrıverdi

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Sıla Tanrıverdi..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.