Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya ve İnternetin Gerçeklerini Açıklayan Filmler!

Sosyal Medya ve İnternetin Gerçeklerini Açıklayan Filmler!

Hayatımızda ciddi anlamda yer alan internetin ve sosyal medyanın günlük yaşamımızdaki belirleyicliği fazlasıyla arttı. Birçok yapımcı da bilinç oluştumak amacıyla bu konuyu ele alan filmler üretmeye devam ediyor. 

Bu alanda yapılmış olan en başarılı ve eleştirmenlerden tam not alan filmleri sizlerle paylaşıyoruz.

İşte sosyal medya ve internetin gerçeklerini en iyi şekilde anlatan filmler:

The Hater (2020) - IMDb: 7.1

İki yüzlü bir genç, sanal alemde yaptıkları kötülükleri gerçek hayatına da yansıtmaya başlar. Zamanla şiddet eğilimleri artacaktır. Hukuk öğrencisi olan Tomasz Giemza, kalbini genç bir kız olan Gabi’ye kaptırır. Gabi’nin dikkatini çekmeye çalışan Tomasz, aynı zamanda ailesinin saygısını kazanmak için de çabalar. 

Nerve (2016) - IMDb: 6.5

Film sanal olarak oynanan bir doğruluk cesaret oyununu temel alıyor. Ve oyunda ilerledikçe attığı adımların kimliği belirsiz izleyiciler tarafından yönlendirildiğini fark ediyor.

Host (2020) - IMDb: 6.5

Altı arkadaş, karantina sırasında bir medyumla görüşme yapmaya karar verir. Grup, zoom üzerinden bir seans düzenlemesi için bir medyumla anlaşır. Ancak seans başladıktan bir süre sonra işler ters gitmeye başlar.

The Social Network (2010) - IMDb: 7.7

Tüm dünyada olduğu kadar Türkiye’de de bir fenomene dönüşmüş, sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının öyküsü ele alınıyor.

Disconnect (2013) - IMDb: 7.5

Ailesini aramaya vakit yaratmakta zorlanan işkolik bir avukat, sırları internet ortamına yayılan bir çift, bir sınıf arkadaşına internet üzerinden kabadayılık taslayan çocuğunu yola getirmeye çalışan emekli bir polis memuru ve kariyer peşinde koşan bir bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi... Ve bütün bu karakterleri aynı noktada buluşturan tek şey; internet! 

Searching (2018) - IMDb: 7.6

Searching filmi, kaybolan kızını bulmak için bilgisayar üzerinden araştırmaya başlayan bir babanın yaşadıklarını ele alıyor.

The Social Dilemma (2020) - IMDb: 7.6 - (Belgesel)

Sosyal İkilem, sosyal medyanın insanlar üzerindeki tehlikeli etkilerini ve kullanıcıların nasıl takip edildiğini gözler önüne seren bir belgesel.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.