Öğrenci Kariyeri Banner

Diksiyon Geliştirmek İsteyenler Buraya! 4 Tekerleme Önerisi

Diksiyon Geliştirmek İsteyenler Buraya! 4 Tekerleme Önerisi

Akıcı konuşmanın günlük yaşamımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Bazen sunumlarda bazen kamera karşısında su gibi akıp giden bir diksiyona sahip olmayı kim istemez ki? Düzgün bir diksiyon bazı meslek gruplarında da önem arz etmektedir. Örneğin sanatçılar, oyuncular ve liderler bu gruplardan bazılarıdır. Sahneye veya kamera karşısına çıkmadığınız halde de düzgün bir diksiyona sahip olmak istiyor olabilirsiniz. Diksiyon geliştirmek için başvurulan yöntemlerden ilki tekerlemelerdir.

Bu yazımızda diksiyon gelişimine yardımcı 4 tekerleme önerisi derledik.

 

1. Titiz, temiz, tendürüst dadım, tadını tattığı tere demedini dide dide dağıttı da, hiddetinden hem dut dalında takılı duran dirilti düdüğünü öttürdü, hem de didine didine dedim dedi, dedim dedi, dedi durdu.

diksiyon

 

2. Taşlı tarladaki terasta talaşlar tutuşunca başlayan telaş, talaşların tamamıyla ve büsbütün tutuşmasıyla artmış. Tutuşan talaşları görüp tellaklar telaş ettikçe talaşlar tutuşmuş, talaşlar tutuştukça tellaklar telaş etmiş ve terasın trabzanına tutunmuş bakan Trabzonlu teşrifatçı titiz Tahsin Tevfik, talaşlar tutuştukça telaş eden tellaklara boşuna telaş ediyorsunuz, demiş.

akıcı konuşma

 

3. Issız Sivrihisar’ın sarsıntısız şosesi üstünde zırıltısız sızıltısız bir yaz köşesi seçip sazsız, cazsız ve susuz, içkisiz sırf sosisonla işsiz bir yaz sürmek isteyişimizin sırrını sezişinize serzenişsizce sustum.

konuşma

 

4. Tahrilli ve talihli tentürdiyotçu tetik Tahir’le tahterevallici tekinsiz Tevfik’in talimhanede ters türs konuşarak terter tepinip tir tir titremeleri Turhallı tombul Turgut’u tıpış tıpış tosbağa sokaktaki tömbekçiye doğru yürüttü.

kelimeler

 

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz:

Düzenli Tekerleme Egzersizi Yapmanız İçin 7 Neden

Evde Diksiyon Geliştirmek İçin 5 Egzersiz


Aleyna  Ayyıldız

Yazılım&Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.