Öğrenci Kariyeri Banner

Dikkat! Burs Dolandırıcılarının Eline Düşmeyin

Dikkat! Burs Dolandırıcılarının Eline Düşmeyin
Öğrenciler öğrenim masraflarını gidermek için bir yandan burs ararken dolandırıcılar bunu fırsat bilerek farklı yöntemlerle burs verme vaadiyle sahte hesaplar açarak öğrencileri dolandırmaya başladı!

Bunlardan bir tanesi de ISAP Türkiye adı altında bir kurummuş gibi davranıp öğrencilerden para toplayan bir kişi ya da kişiler.

Sözde kurum burs başvurularını 20 Ekim’e kadar sürdürüyormuş. Tabi o zamana kadar binlerce öğrencinin 50TL’sini almış olacak.

Takipçilerimize iletilen bazı mesajlar:

dolandirici_mesaji

dolandirici_2

Peki gelen bu kargoyu ve teslim edilen sözde burs kartını ne yapacağız? Tabiki de kabul etmeyeceğiz.

ekip_basvuru

Peki nerden anladık dolandırıcı olduğunu?

1- İnternet sitesinden tutun da sosyal medya hesaplarına, bu ağlara burs aldım vs diye yorum yazan hesapların sahte olmasına kadar herşey sahte.

2- İnternet sitesinin isim hakkı (domain) henüz 5 Eylül 2017 tarihinde alınmış ve sanki yıllardır varlarmış gibi davranmaları. Siz de detaylı inceleyebilirsiniz: whois.com.tr/domain/isapturkiye.org

3- Yukardaki bilgilerden yola çıkarak isim hakkının alındığı adres ile web sitelerinde yer alan adresler uyumsuz. Yani uydurma bir adres girilmiş.

3- İnternet sitelerinde yazılan bilgilerin tamamına yakını kopya içerikler. İnternet siteleri wordpress ile tasarlanmış ve sitenin büyük bir bölümü boş. Burs yönetmeliği Ekşioğlu Vakfı’ndan kopyalanmış. Sitede yayınlanan etkinlikler de tamamen yalan. Etkinlikler TOBB etkinliğinden ve bazı görseller GYİAD derneğinden kopyalanmış.

Failler kim ya da kimler? Şimdiye kadar sosyal ağlarında burs aldıklarını iddia eden hesapların hepsi sahte ancak geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir içeriğe gerçek bir hesaptan @diCe_mAnN adıyla  şöyle bir yorum yapılmış: https://twitter.com/diCe_mAnN/status/907587284278681601

Yorum 1 yıldır hiç tweet atılmayan bir hesaptan sadece bu yorumu yazmak için girilmiş. O yorum silinirse diye ekran görüntüsü aldık:

twitter

Sizler de https://www.bimer.gov.tr/ internet sitesinden ya da savcılıklar aracılığıyla suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Edindiğimiz bilgilere göre konuyla alakalı bir takipçimiz avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş.

Not 1:  Bu iceriği lütfen arkadaşlarınızla sosyal medyada paylaşın ki onların da başına gelmesin.

Not 2: Biz bu sözde burs veren dolandırıcıların hiçbir zaman haberini yapmadık. Burs veren kurumları titizlikle inceleyip öyle paylaşıyoruz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.