Öğrenci Kariyeri Banner

Korece Öğrenmek İçin En İyi Uygulamalar

Korece Öğrenmek İçin En İyi Uygulamalar
Korece ne kadar ingilizce, ispanyolca gibi popüler bir dil olmasa da diziler, müzikleri  ve Kore ile olan ekonomik ilişkiler bu dile olan ilgiyi arttırdı. Eğer siz de bu dilde ilerlemek istiyorsanız önce ingilizce bilginizin olması çok işe yarayacaktır . Nitekim daha önce Korece öğrenmeye çalıştıysanız internetteki kaynakların geneli ingilizce olduğunu görmüşsünüzdür. Kitaplarda ise Türkçe olan yararlı kitaplar var ama bunlar ile orta seviyeye ancak ulaşabilirsiniz. Kelime konusunda ise şimdilik iyi bir Türkçe sözlük yok. En sağlıklı çeviri ise ingilizceden Koreceye  olan çevirilerdir. Hedefiniz yurtdışında çalışmak, burslara başvurmak ya da Türkiye'deki Kore şirketlerinde çalışmak ise İngilizceniz olmadan Koreceniz ile ilgilenmezler. İngilizceniz olmadan da Koreceyi belli bir seviyede internetten öğrenebilirsiniz. Kurslara giderek orta seviyenin de üstüne çıkabilirsiniz.  Eğer kursa gidecekseniz Türkiye'de Ankara Üniversitesi Tömer bünyesindeki Korece kurs, Dünya'da şubeleri bulunan ve Kore devletine bağlı bir kurstur. Bu kursun diğer kurslardan artısı hocalarınızın Koreli olması ve aldığınız belgenin uluslararası geçerliliği olmasıdır. Ben bu kursa gittim ve memnun kaldım. Kursa gitseniz de gitmeseniz de sizi Korece'de ileriye taşıyacak en iyi uygulamalar:

Memrise

memrise

Öncelikli olarak harfler ve okuma derslerinden başlayan uygulama yeni başlayanlar için ideal. İçeriği çok geniş, ayrıca İngilizce ve Türkçe olarak da kullanılabilir olan uygulama hem tekrar seçeneğiyle kelimeleri daha iyi öğrenmeyi sağlıyor hem de dinleme becerinizi de geliştiriyor.

 

6000 Kelime -Ücretsiz Korece Öğrenme6000kelime

Öğrendiğiniz kelime oyunlarla çok iyi pekişiyor. Her oyunda kelime sesli söylendiğinden okunuşunu da ezberliyorsunuz. Uygulamada sağlık, eğitim vb temel konularda sözlük ve resim bulma, kelime eşleştirme, dinleme ve yazma, dinleme ve seçme, kelime seçme, kelime yazma seçenekli oyunlar mevcut. Hem kelimeyi öğrenip, okunuşuna hakim olmak hem de yazılışını öğrenmek için güzel bir uygulama.

 

Asiaology

asialogy

Japonca ve Korece öğreten bu Türkçe uygulamanın en güzel yanı kelimenin günlük olarak nasıl kullanıldığını açıklaması:  "X kelimesi anlamı teyzedir, saygılı ifade olarak kullanılır. Sizden yaşça büyük olan kadınlara söylenir." gibi.  Bolca dinleme egzersizi de bulunan uygulama soru sorduğunuzda size birkaç saat içinde cevap veriyor. Bu da diğer uygulamalarda bulamayacağınız bir özellik.

 

 

Talk To Me in Korean

main

Talk to me in Korean  yıllardır internet üzerinden İngilizce olarak Korece öğreten bir site. Youtube kanalı da bulunan sitenin uygulamasında gramer videoları, yazılı anlatımları, sık kullanılan kelimeleri ezberlemek için videolar bulunuyor. Türkçe olarak ise siteden yazılı gramer anlatımlarının PDFlerine ulaşabilirsiniz. Bu sitenin daha iyisiyle karşılaşan olmamıştır sanırım.

 

 

Topik One

topikone

Öğrendiklerinizi Topik One ile pekiştirebilirsiniz. Topik One gerçeğe yakın Topik* testleri içerir. "Hızlı Korece/İngilizce sözlük anlamını bilmek istiyorum" butonuna tıklayarak, kelimelerin anlamını görebilir ve ses dosyalarını telefonunuza indirebilirsiniz.

Korece sözlük içinse İngilizceden Koreceye çeviri yapan sözlük uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Topik * :Toefl gibi sizin Korece bilginizi ölçen uluslararası geçerliliği olan sınavdır.

 

Özel İçerik: Gülname LİKOĞLU

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.