Öğrenci Kariyeri Banner

Depremzede Seçmen İçin 'Askıda Bilet' Uygulaması Başlatıldı!

Depremzede Seçmen İçin 'Askıda Bilet' Uygulaması Başlatıldı!

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala depremzede seçmenlerin oy kullanabilmesi için askıda bilet uygulaması hayata geçirildi.

Depremin ardından başka şehirlere giden depremzedeler, eğer kayıtlarını bulundukları şehire aldırmadılarsa oy kullanmak için kendi şehirlerine gitmeleri gerekiyor. Bu durumda olan yüzbinlerce seçmen olduğu tahmin edildiğinden, ihtiyacı olan depremzedelere oy kullanmaları için "askıda bilet" uygulaması başlatıldı.

3 Bin 500'ün Üzerinde Bilet Talebi Var!

Deprem bölgesinde neredeyse 9 milyona yakın seçmen mevcut. Bu seçmenlerin 133 bini kayıtlarını bulundukları şehirlere aldırdı. Fakat aşka bir şehirde olup oy vermek için deprem bölgesine gitmesi gereken ortalama 1,5 milyon seçmen olduğu tahmin ediliyor.

Depremzedelere oy kullanmaları için bilet sağlamak için harekete geçen "Askıda Bilet Platformu" kurucularından Oy ve Ötesi Başkanı Ertim Orkun, "Depremzedeyim diye beyan eden kişiler siteye girerek askıdabilet.com sitesine girerek formumuzu dolduruyorlar. Formumuzu doldurduktan sonra seçmen belgesinin resmini çekerek onu yüklüyorlar ve de bunu sitemize eklemiş oluyorlar. Burada sitede sadece o seçmen belgesinin kişinin gerçekten orada oy kullanacağının kontrolü yapılıyor." diye konuştu.

Bağışçılar ise aynı siteye girerek depremzedelerin seyahat edebilmeleri için fona para gönderebiliyorlar. Şimdiye kadar 3 bin 500'ün üzerinde bilet talebi olduğunu belirten Orkun, şu açıklamada bulundu;

"510 bin TL civarında bir para toplandı. 3 bin 500'ün üzerinde de bilet talebi var. Bu üç bin beş yüz bilet talebini yaklaşık 2 bin civarı, iki bin, iki bin beş yüz arası insan talep etti. Biz zaman zaman kişisel gelişmemiş diyorlar. Zaman zaman tek yönlü istiyorlar. O yüzden kişi sayısı farklı. burada şu anda elimizdeki para bu biletlerin hepsini almaya yetmiyor. Destek toplamamız gerekiyor. Mümkün olan en fazla sayıda insana ulaşmak hedef".

Depremzedelerin talepleri ve bağışlar, seyahatin mümkün olduğu son ana kadar alınmaya devam edecek. Askıda Bilet, "Oy ve Ötesi", "Türkiye Taıntım Vakfı", "Ses Eşitlik ve Dayanışma Derneği", "Türkiye Gönüllüleri" ve "İhtiyaç Haritası"nın desteklediği sivil bir inisiyatif.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.