Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kişisel Gelişim Kitabı!

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kişisel Gelişim Kitabı!

Daha başarılı, özgüvenli ve keyifli bir yaşam sürdürülebilmek için her insan motivasyona gerek duyar. Bu motivasyonu kazanmak ise çeşitli yollarla sağlanabilir. En bilinen yöntemlerden biri kişisel gelişim kitapları okumaktır. Kişisel gelişim niteliğinde sayılabilecek en iyi 10 motivasyon kitabını sizler için derledik.

Mutlaka Okunması Gereken 10 Kişisel Gelişim Kitabı!

1. Hayatı Sessize Alma Vakti

"Görmesini bilene her her anda bir anlam yatar, her yerde bir mucize saklıdır. Zamandan, mekandan bağımsız yaşamayı başarabilince başlar asıl hikaye."

Bu harika kitap ile hayatı bir süreliğine sessize almak isteyeceksiniz. Kendinize yönelme fırsatına ulaşacaksınız ve zamanı geldiğinde durmayı öğreneceksiniz. Bununla birlikte kitapta yer alan kişilik testleri sayesinde hem farkındalığınız artacak hem de eğleneceksiniz. Dili son derece akıcı olan ve sohbet havasında devam eden motivasyon kitaplarından olan Hayatı Sessize Alma Vakti’ni kısa sürede bitirebilirsiniz. Ancak kitap bitmiş olsa dahi birbirinden güzel alıntıları sayesinde kitaba geri dönmek

isteyeceksiniz. 

2. Hayır Diyebilme Sanatı

"Ötesiyle berisiyle kişiliğiniz bütünüyle size ait bir bahçedir. Bu bahçede ne yetiştirdiğiniz, neyi söküp attığınız, neyin yetişmesine kesinlikle izin vermediğiniz tamamen sizinle ilgili..."

Hayır Diyebilme Sanatı; kişisel sınırlarınızı çizmenize, özgürlüğünüz için mücadele etmenize ve istemeden yapmak zorunda kaldığınız eylemlerden uzaklaşmanıza yardımcı olacak. Bu değerli kişisel gelişim kitabı, “Sınırlarınız, kim olduğunuzdur.” diyerek tüm hayatınızın değişmesine katkı sağlayacak.

3. Atomik Alışkanlıklar

"Bir alışkanlık, hayatınızın bir parçası haline geldikçe onu sürdürmek için dış teşviklere daha az ihtiyaç duyar hale gelirsiniz. Teşvikler bu alışkanlığı başlatabilir.Kimlik ise sürmesini sağlar."

Atomik Alışkanlıklar,alışkanlıkları nasıl kıracağınızı anlatan bir kılavuz kitabıdır. Aynı zamanda ilham verici gerçek hikayeler de içeriyor. James Clear davranışlarınızı değiştirmenin yolunun, zamanla birleşip büyük değişimlere dönüşecek küçük değişiklikler olduğunu savunuyor.

4. Kendime Düşünceler

"Her şey düşüncene bağlı, düşüncen de sana. Bu yüzden istediğin düşünceni ortadan kaldırırsan, bir burnu dönüp huzurlu,dingin bir koya ulaşmış gibi olursun."

Kendime Düşünceler, insanın çevresinden önce kendisini düşünmesi gerektiğini savunan ve kendisine her zaman değer vermesini öğütleyen bir motivasyon kitabıdır. İçerisinde hayata dair birçok tavsiye cümlesi bulunduran kitabın dili oldukça akıcıdır. Marcus Aurelius'un yazdığı Kendime Düşünceler kitabıyla insanı derinden yaralayan olaylar karşısında nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

5. İyi Hissetmek

" Eninde sonunda bulutlar dağılacak, gökyüzü açılacak, ve güneş yeniden parlamaya başlayacak. İşte o zaman hissedilen rahatlama ve mutluluk inanılmaz olabilir."

Ruhun iyileşmesine ihtiyaç duyan, hayata bakış açısını değiştirmek isteyen ve olumsuzluklarla baş etmekte zorlanan herkes en kısa zamanda bu kişisel gelişim kitabını okumalı. David Burn tarafından yazılan ve en iyi kişisel gelişim kitapları arasında yer alan İyi Hissetmek kitabını okurken pek çok cümlenin altını çizip tekrar okuyacaksınız.

6.  Mutlu Olma Sanatı

"İnsan her istediğini elde ettiği halde mutlu olmadığına göre, "İnsan yaşamı aslında sefildir" sonucuna varılabilir. Ancak şunu unutmaktadır ki istediklerimizin bazılarını elde edememek mutluluğun ayrılmaz bir koşuludur."

Mutlu Olma Sanatı sayesinde mutsuzluğunuzun nedenini çözecek ve mutluluğa ulaşmak için bu nedenleri ortadan kaldıracaksınız ! Aynı zamanda Mutlu Olma Sanatı’nı okurken hayatınızda uygulayabileceğiniz birçok durumla karşılaşacaksınız ve değerli dersler alacaksınız 

7.  Her Şey Seninle Başlar

"Aklınıza güvenin. Sürekli yeni şeyler öğrenin. Önce düşünün sonra yapın. En sonunda da yaptığınız üzerine bir daha düşünün"

Her Şey Seninle Başlar kitabının da yardımıyla başkaları için yaşamanın ve onlara bağımlı olmanın doğru olmadığını ve hayatınızı kendinizin yönetmesi gerektiğini öğrenerek hayatınıza yeni bir bakış açısı kazandıracaksınız. Aynı zamanda Mümin Sekman’ın güçlü gözlemleri ve yorumları sayesinde mutluluk ile başarı arasındaki ilişkiyi daha yakından fark edecek ve kalıplarınızı yıkacaksınız. 

8.  Evrenden Torpilim Var

"Yapamadığınız her neyse, yapamamanız için her ne mazereti öne sürüyorsanız sürün, o işi yapan insan olmayı hak ettiğinize inanmadığınız için yapamıyorsunuz."

Aykut Oğut'un yazdığı Evrenden Torpilim Var kitabı yardımıyla içerisinde bulunduğunuz toplumun baskı ve yönlendirmelerine artık uymak zorunda hissetmeyeceksiniz. Hayatınızın her anında karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlarla başa çıkmayı  öğrenecek, dünya ve hayatınızla barışmayı başaracaksınız.

9. Pes Etme Mucizeler Yolda

"Mutlu olmak için kimseye ihtiyacın yok, al çayını, kahveni, tak kulaklığını. Aç en sevdiğin müziği ve okumaya başla. Memento vivere: Unutma yaşıyorsun!"

Pes Etme Mucizeler Yolda, umudun her daim var olduğu ve insanın kendine inanmasıyla her şeyin değişebileceği üzerinde duruyor. Pes Etme Mucizeler Yolda, karşılaştığınız zorluklar karşısında sakinliğimizi nasıl korumamız gerektiğine ve nasıl bir mücadele vermemiz gerektiğine dair ipuçları veriyor. Hayatınızın en önemli değerlerini size hatırlatarak geçirdiğiniz zor süreci kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

10. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

"Başarılı insanların, başarısızların hoşlanmadığı şeyleri yapmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Onlarda bu işlerden hoşlanmıyor olabilir. Ancak hedefe varma arzularının gücü, hoşnutsuzluklarını yener."

Gerçek anlamda bir değişim yaşamak istiyorsanız Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı tam size göre. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı; edineceğiniz yeni alışkanlıkların hayatınızı ne derece değiştirebileceğini, bu alışkanlıkları hayatınıza nasıl uygulayabileceğinizi gösteren rehber niteliğinde bir kitaptır. Böylece bu değerli kitap hayatınızda yeni bir bakış açısı kazanmanıza katkıda bulunacak.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.