Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika Bakanlıktan KYK Borç Faizleri Hakkında Açıklama!

Son Dakika Bakanlıktan KYK Borç Faizleri Hakkında Açıklama!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtları ve borç faizleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, öğrenim kredisi yapılandırma işleminden yararlanacak öğrencilerin sorgulamalarının an itibarıyle e-devlette başladığını duyurdu.

Kasapoğlu ayrıca, GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı. Bazı gençlerin GSB kredi-burs başvurularını çeşitli nedenlerden yapamadığını belirten Bakan Kasapoğlu başvuruların yeniden açıldığını ve yarın 23.59'a kadar yapılabileceğini belirtti.

Herkes Faydalanacak!

"Öğrenim kredilerindeki geri ödemenin ilave tutarının kaldırılacağı müjdesini vermiştik. Tamamen değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu neyse ödeme miktarı da o olacak. Gençlerimizi bu düzenleme ile birlikte aldıklarının üzerinde bir tutar ödemeyecekler. Bu çalışmadan düzenlemeden kredi almaya başlayacak hali hazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanacak.''

Kasapoğlu, 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık KYK borcunun kaldırıldığını bildirdi. Yurt ücretlerinde artış olmayacak. 27 milyar TL'lik bir tutar gençlerin omuzlarından alındı.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.