Öğrenci Kariyeri Banner

Değer Yaratan Kural: Altın Çember

Değer Yaratan Kural: Altın Çember

Simon Sinek diyor ki, ”İnsanları motive etmek için onları manipüle etmek yerine onlara ilham vermeyi seçen çok az lider var. Bu liderlerin izledikleri tutumlar diğer insanlarınkine benzemez. Onların yolu kendiliğinden gelişen bir yoldur.Bireyler veya organizasyonlar bu ilham verici liderlerin her biriyle aynı şekilde düşünür.

Buna “Altın Çember” denir.

Söz konusu yöntem 3 aşamadan oluşur. Ne, nasıl ve neden?

 Herkes “ne” yaptığını bir diğer ifadeyle işinin ne olduğunu bilir. Ne satıyorsunuz, hizmetiniz nedir? Bu sorular size cevabı verecektir.

 İşin “nasıl” kısmında üstüne düşünmek, araştırmak ve yöntem geliştirerek marka imajınıza en uygun kararı vermeniz gerekir. Farklı şirketler aynı işi yapabilir, onları birbirinden ayıran en önemli husus bu işi nasıl yaptıklarıdır.

 Son olarak ise değerinizi ortaya koyabilmek için “neden” sorusuyla ilgilenmelisiniz. İşiniz için can alıcı nokta tam da burasıdır. Kişilerin kararlarında önemli değişiklikler yaratarak ikna etmenin yolu “neden” yaptığınızı ilham verici ve tatmin edici şekilde anlatmaktır. Bu süreci iyi bir şekilde yönetip kendinizi en doğru şekilde ifade edebilirseniz istediğiniz başarıya ulaşmanız için önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır.

“İnsanlar, ne yaptığınızı değil neden yaptığınızı satın alırlar.”

Etkilendiğimiz şey satın aldığımız hizmet veya ürünün bize hangi hikayeyle sunulup hangi duygularımızı beslediğidir. Günümüzde kâr marjı en yüksek şirketler bu yöntemi kullanarak diğer şirketlere oranla kendilerini büyük ölçüde büyüterek bir değer yarattı. Oluşturdukları hikayeleri de biz kendimizden bi şeyler bularak büyük bir keyifle satın aldık, almaya da devam ediyoruz.

Bu yöntemi ortaya koyan Simon Sinek’in en çok satanlar listesinde uzun süre bulunmuş   “Start With Why – Neden ile Başla” kitabını ve TEDx’in en çok izlenen videolarından olan konuşmasını incelemenizi tavsiye ediyoruz.

özgün içerik


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.