Öğrenci Kariyeri Banner

Cumhurbaşkanlığından, "101 Milyon Kişinin Verisi Sızdırıldı" İddiasına Yönelik Açıklama!

Cumhurbaşkanlığından, "101 Milyon Kişinin Verisi Sızdırıldı" İddiasına Yönelik Açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay, birkaç gündür gündemde olan "101 milyon kişinin tüm verileri sızdırıldı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Talay'a göre e-Devlet'ten veri sızdırmak, teknik olarak imkansız.

Bir süredir gündemde yer alan veri sızıntısı iddialarına yönelik cumhurbaşkanlığından açıklama geldi. İddialara göre; bir internet sitesi aracılığıyla isteyenlerin, istediği herkesin kişisel verilerine ulaşılabiliyordu. Konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanı Salih Talay, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Talay, söz konusu verilerin e-Devlet üzerinden çalınamayacağını belirtti. Ayrıca; yetkili isme göre vatandaşa ait verileri sattığını iddia eden internet siteleri, tamamen dolandırıcılık amacıyla kurulmuş.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"e-Devlet sisteminde, kullanıcılara ilişkin profil bilgileri ve kullanıcı hesapları dışında herhangi bir veri tutulmuyor. Dolayısıyla (sızdığı iddia edilen) bu verilerin teknik olarak e-Devlet Kapısı'ndan çalınmış olması mümkün değil. Verilerin satışa çıkartıldığı web siteleri ise oltalama amaçlı. Bu sitelere kayıt olmak ve bilgi paylaşmak vatandaşlarımız açısından büyük bir risk oluşturuyor. Dijital dünyaya aktardığımız veriler kaybolmuyor. Geçmişte saldırganlar tarafından değişik kaynaklardan, ağırlıklı olarak da oltalama saldırısı tekniğiyle elde edilmiş veriler, değişik dönemde tekrar tekrar dolaşıma sokuluyor."


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.