Öğrenci Kariyeri Banner

Coca-Cola'nın Türk CEO'sundan Geleceğin Liderlerine 7 Tavsiye

Coca-Cola'nın Türk CEO'sundan Geleceğin Liderlerine 7 Tavsiye

İş dünyasında Muhtar Kent’i bilmeyen yoktur. O 2008’den 2017’ye kadar yaklaşık 9 yıl boyunca Coco-Cola Company gibi dev bir şirketin CEO’su olarak görev yapan türk lider. Yaklaşık 2 milyondan fazla hissedarı,  210 milyar dolar bir piyasa değeri olan Coca-Cola Company’nin yönetim kurulu başkanı olan Kent, kendisine bu başarıları kazandıran en önemli kişisel özelliğini “Merak ve yaşam boyu öğrenmeye olan bağlılığım kariyerim boyunca benim için itici güç oldu” diyerek açıklıyor.

Bugünkü içeriğimizde kendisi ile Capital Dergisi’nde yapılan röportajdan çıkaracağımız dersler ile geleceğin liderlerine vereceği 7 tavsiyeyi sizler için derledik.

1.Dünya İnsanı Ol

Uluslararası arenada başarılı olmak isteyen liderler, öncelikle bir dünya görüşüne sahip olmak zorunda. Onlar sınırlar ve kültürler arasında akıcı bir şekilde hareket edebilmeli.

2. Networkünü Genişlet

Dünyanın herhangi bir köşesinde Türkiye’deki gibi rahatça çalışabilmeli ve bulundukları yere uyum sağlamalılar. Kalıcı sosyal ilişkiler de başarı için çok önemli.

3. Konfor Alanından Çık

Gençlere hep “Yalnız yemek yemeyin” derim. Genç yöneticiler, zorlanmaya açık, kendi konfor alanları dışında güçlüklerle mücadele edebilme yeteceğine sahip olmalı.

4. Aranan 3 Özellik

Güçlü iş becerileri, küresel bir kafa yapısı ve farklılığı kontrol edebilme yeteceği… Bunlar uluslararası arenada başarı için bir liderde aranan özellikler.

5. Yapıcı Eleştir

Yapıcı memnuniyetsizlikler çok önemli bir unsur. Başarılı yöneticilerden beklenen, işler iyi bile gidiyor olsa, organizasyonu ve takımlarını hep daha iyiye doğru hazırlamaları.

6. İnişler Çıkışlar Olacak

Gençlere hep sevdikleri işi yapmalarını tavsiye ederim ve hayatta eğrilerin hiçbir zaman doğru bir çizgi olarak yukarı yönde gitmesini beklememeliler.

Özel hayatta, işle, sağlıkla, kariyerle ya da politikayla ilgili tüm eğriler hep inişli çıkışlı olacaktır. Bu yüzden her zaman realist, optimist olmak zorundasınız.

7. Daima Geleceğe Odaklan

Hiçbir zaman dikiz aynasıyla vakit kaybetmesinler. Gözleri camda, hep ileriye bakıyor olsun.

Capital Dergi

Özgün İçerik

 


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.