Öğrenci Kariyeri Banner

Coca- Cola İçeceklerini Kağıt Şişelerde Satmaya Hazırlanıyor

Coca- Cola İçeceklerini Kağıt Şişelerde Satmaya Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük sorunu haline gelen plastik çöpler için büyük firmalar kendi alanlarında plastik çöpleri engelleyebilecek girişimlerde bulunuyor. Kasım 2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre, gönüllüler tarafından 37 farklı ülkede 11,732 adetten fazla tek başına toplanan plastiklerin %2.5’ini Coca-Cola oluşturarak dünyayı en çok kirleten firma olarak yer almıştı. Bu araştırmanın ardından plastik kirliliğini azaltmak için çalıştıklarını ifade eden Coca-Cola Company, Macaristan’da plastiklerin kullanımını azaltma hakkında sürdürülebilir kağıt şişeler test etmeye başladığını duyurdu. Kağıt şişeler bu yaz AdeZ içecekleri için online olarak kullanıma sunulacak olup yalnızca 2000 adetle sınırlı olacak.

adez coca cola

Coca-Cola’nın asıl hedefi, kağıt olarak geri dönüştürülebilen şişeleri imal ederek plastik kullanımını azaltabilmek. Firma, Danimarkalı girişim The Paper Bottle Company ve Brüksel merkezli AR-GE ekibiyle birlikte çalışıyor. Kağıt şişeyi üretme imkanı sunan teknoloji ise The Paper Bottle Company tarafından geliştirildi.

Sürdürülebilir kaynaklı ahşap kullanılarak yapılan biyo-bazlı bir malzemeye sahip olan kağıt şişelerin dış kısmı bu malzemeden oluşurken iç kısmı, geri dönüştürülebilen plastik malzemeden oluşuyor. Şişenin kapağı da plastik malzemeden yapılıyor. Şişenin kağıttan oluşan dış kısmı oksijene, karbondioksite ve sıvılara direnecek şekilde tasarlandığını ifade eden firma, bu şişelerin bir kağıt şişe geliştirme arayışında kendileri için bir kilometre taşı olduğunu da ifade ediyor.

Coca-Cola’nın bu projeye ilişkin paylaştığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

 

 

 


Tuğba Füsun Özçelik

Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.