Öğrenci Kariyeri Banner

CEO'lara Göre En İyi Çalışanın 4 Özelliği!

CEO'lara Göre En İyi Çalışanın 4 Özelliği!

“The CEO Show” adlı radyo programının sunucusu Robert Reiss, dünya genelinde 1000’den fazla CEO ile röportajlar yaptığını söylüyor. Reiss, CNBC’ye yazdığı makalede, “Bu liderlerin hepsi farklı geçmişlerden geliyor ve Procter & Gamble’dan Dunkin’ Brands’e ve LinkedIn’e kadar çok farklı şirketleri yönetti. Ancak hepsi bir konuda hemfikirdir: 1 numaralı çalışan türü” ifadelerine yer veriyor.

Reiss’e göre 1 numaralı çalışan türü, zirveye çıkan en başarılı kişiler, CEO’ların “dönüştürücü çalışanlar” şeklinde tanımladığı kişiler. Reiss’e göre bu kişiler hem şirketi hem de kendilerini dönüştürmelerine yardımcı olan dört temel şeyi ortaya koyuyorlar.

İşte CEO’ların 1 numaralı çalışan profili:

1- Kimsenin istemediği görevleri üstlenirler

Robert Reiss, bu maddeyi şöyle örneklendiriyor: 2013 yılında milyarlarca dolarlık bir ulaşım ve tedarik zinciri çözümleri şirketi olan Ryder System’in CEO’su oldu. Yaklaşık 30 yıldır şirkette olan Sanchez, başarısını farklı projelere atılma hevesine bağlıyor. Röportajımız sırasında bana “Her zaman yeni görevler aldım. Problem çözücü” olarak tanındım ve giderek daha fazla kariyer geliştirme fırsatları verildi”.

2- Diğer sektörlerden içgörüler öğrenir ve uygularlar

Başka şirketlerin projelerini takip eder, inceler ve geliştirerek kendi şirketlerine uygularlar.

3- Dinleme becerilerini geliştirirler

Reiss, “Konuştuğum CEO’ların neredeyse tamamı, bir çalışanda en çok arzu edilen özelliklerden biri olarak işbirliği becerilerini listeledi. Ancak herkes aktif olarak nasıl dinleyeceğini bilmedikçe başarılı bir işbirliği imkansızdır” ifadelerini kullanıyor.

Campell Soup Company’in CEO’su olduğunda zayıflayan markayı canlandırmakla görevlendirilen Doug Conant örnek veriliyor. Conant’ın “İyi fikirler her yerden gelebilir” dediği belirtiliyor. 

4- Yalnızca problem sunmaz, çözümler de üretirler

Reiss bu madde için şu örneği veriyor: “Konuştuğum her CEO şu senaryoyu yaşadı: Bir çalışan onlara bir sorunla geliyor ve nasıl çözmeleri gerektiğini soruyor. O kişi olma. Liderler çözümlere değer verir”. Reiss’e göre bir sorun olduğunu söyledikten sonra çözüm hakkında düşündüğünü belirtmek çözüm önerisi sunmak oldukça büyük bir önem taşıyor.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.