Öğrenci Kariyeri Banner

Celal Şengör, Kahramanmaraş Depreminin Nasıl Meydana Geldiğini Anlattı!

Celal Şengör, Kahramanmaraş Depreminin Nasıl Meydana Geldiğini Anlattı!

Prof. Dr. Celal Şengör, Habertürk TV'de Fatih Altaylı ile Teke Tek programda Kahramanmaraş'taki depremlerin meydana geliş şeklini uygulamalı bir biçimde anlattı.

Akademisyen ve jeolog Celal Şengör, Fatih Altaylı’nın Habertürk’teki “Teke Tek” programına konuk oldu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler ile ilgili konuşan Şengör, bir kağıt levha üzerinde iki büyük depremin nasıl meydana geldiğini gösterdi.

İşte Depremin Meydana Geliş Şekli:

Kahramanmaraş'ta ard arda meydana iki büyük deprem, tüm Türkiye'yi büyük bir şoka uğrattı. Kahramanmaraş'ın çevresindeki 10 il ve hatta komşu ülkelerden bile hissedilen şiddetli depremlerin ardından 11 binin üzerinde vatandaş yaralandı, 1.600'ün üzerinde kişi işe hayatını kaybetti.

Depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı'nın Habertürk TV'deki programına konuk olan Celal Şengör, korkutan depremin nasıl meydana geldiğini uygulamalı bir şekilde gösterdi.

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.