Öğrenci Kariyeri Banner

Canva İle Ücretsiz ve Profesyonel Bir CV Nasıl Hazırlanır?

Canva İle Ücretsiz ve Profesyonel Bir CV Nasıl Hazırlanır?

Bir iş ya da staj başvurusu yaparken mülakatta kendinizi anlatmak, işin detaylarını öğrenmek gibi önemli aşamalara ulaşmak için aşmanız gereken ilk ve en önemli adım kaliteli bir CV hazırlayarak şirketlere kendinizi kabul ettirmektir. Gönderdiğiniz CV'nin kalitesi sizin mülakata çağırılıp çağrılmayacağınızı yani kısaca sizin hakkınızda verilecek ilk kararı belirler.

Bir CV Hazırlamak İçin Hangi Uygulamaları Kullanabiliriz?

CV Hazırlamak için kullanabileceğiniz birkaç uygulama bulunsa da bizim en tavsiye ettiğimiz uygulama Canva'dır. Adım adım Canva ile profesyonel bir CV tasarlamak için öncelikle canva.com adresinden siteye gidip üye olmanız gerekmektedir. Facebook veya Google hesabınızla direkt giriş yapma imkanınız da mevcut.

Sayfaya giriş yaptığınızda karşınıza gelecek sayfanın sağ üstünde "Tasarım Oluşturun" butonu bulunmaktadır. Bunu seçtikten sonra aramaya "cv" yazmanız yeterli olacaktır.

Bir CV Hazırlamak İçin Hangi Uygulamaları Kullanabiliriz

Bir sonraki sayfada istediğiniz şekilde kullanabileceğiniz boş bir CV ekranı karşınıza gelecektir. Tasarımı kolayca yapmak istediğimiz için bu noktada sol tarafta bulunan örneklerden hazır bir tasarım seçiyoruz. Seçtiğimiz tasarım direkt olarak bizim ekranımıza geliyor.

Profesyonel CV Tasarımı Oluşturun

Ardından karşınıza gelen sayfa üzerinden istediğiniz kısmı mouse ile seçerek düzenleyebilir ve kendinize uygun hale getirebilirsiniz. Bu sayede profesyonelce hazırlanmış bir CV tasarımına çok basit şekilde sahip olabilirsiniz.

Kaliteli Bir CV Hazırlamak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kaliteli Bir CV Hazırlamak İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

CV Hazırlarken iki şeye dikkat etmek gerekir. Hem CV'de bulunması gereken şeyler vardır hem de bulunmaması gerekenler. Örneğin başvurduğunuz işle alakası olmayan bilgilere çok fazla yer vermeniz gerekmeyebilir (Neyin gerekli olduğuna yine siz karar verin.).

CV'de Yer Verilmesi Gerekenler

  • İsim ve Soyisimden Oluşan Bir Mail Adresi
  • Yeni Çekilmiş Bir Fotoğraf
  • Hobileriniz ve Yetenekleriniz
  • Yabancı Dil Seviyeniz
  • Başarılarınız ve Sertifikalarınız
  • Gönüllü Katıldığınız Projeler
  • Kronolojik Sırayla İş Deneyimleriniz
  • Eğitim Gördüğünüz Okullar
  • Üye Olduğunuz Kulüp ve Vakıflar
  • Size Referans Olacak Kişiler

CV'de Yer Verilmemesi Gerekenler

Bu içeriğimize Instagram hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Benzeri tüyolar için de bizi takip etmeyi düşünebilirsiniz. :)

 


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.