Öğrenci Kariyeri Banner

BioNTech Aşısı Gençleri Ne Kadar Koruyor?

BioNTech Aşısı Gençleri Ne Kadar Koruyor?

Türkiye'de de kullanılan BioNTech mRNA tabanlı koronavirüs aşısıyla ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı.

Koronavirüs pandemisinde en etkili silah olan aşılarla ilgili dikkat çeken sonuçlar açıklandı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan incelemelerde, Pfizer-BioNTech aşısının 12 ila 18 yaş aralığındaki gençlerin hastaneye yatmasını, yüzde 93 oranında engellediği sonucuna varıldı.

Bu araştırma haziran ile eylül arasındaki dönemde COVID-19'a yakalanan gençlerin verilerini inceleyerek yapıldı. Bu bağlamda, 179 gencin verisine ulaşan uzmanlar, hastalığa yakalandıktan sonra hastaneye yatan gençlerin yalnızca yüzde 3'ünün aşılı olduğunu, yüzde 97'lik bölümün ise aşısız olduğunu tespit etti. Üstelik bu 179 gencin arasında entübe edilen 29 kişi ile hayatını kaybeden 2 hasta da aşısızdı. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, gençler arasında aşılanma oranının artmasının büyük önem arz edeceği ifade edildi. Hatta kurum, gençlerin tamamına yakın bir bölümünün aşılanmasının pandeminin hızını düşüreceğine inanıyor. Yetkililere göre yapılan araştırma, bugüne kadar yayımlanmış olan en güçlü kanıt niteliğinde olduğu söyleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda gençlerin aşılanması gerektiğinin altını çiziyor. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.