Öğrenci Kariyeri Banner

Çalışma Veriminizi Artıracak Teknikler!

Çalışma Veriminizi Artıracak Teknikler!

Gerek iş hayatında gerekse de okulda hepimiz daha fazla çalışmak ve daha etkili performans göstermek istiyoruz. Ancak bunu başarmamızın önünde bazı engeller bulunuyor.

Bu engeller iç ve dış faktörlerden kaynaklanıyor. Bunları aşabilmek için de çalışma verimimizi artıran bazı teknik ve yöntemleri uygulamamız gerekiyor. Bu teknikler neler gelin hep birlikte inceleyelim.

Çalışma Verimini Artıran Teknikler

Gerçekçi Hedefler Belirlenmeli

Hedefin gerçekçi yani ulaşılabilir olması çalışmalardan alınacak verimi etkiler ve motivasyonu yükselir. 

Odaklanma Sorunu Çözülmeli

Okul ve iş hayatında kişilerin verimli çalışma gerçekleştirememesine neden olan başlıca faktör odaklanamamadır. Bunun için odaklanmayı artıracak çalışma ortamı yaratılmalı, iş ve okul hayatında sorumluluk almaktan kaçmamalıdır.

Çalışma Takvimi Oluşturmalı

Günlük ne kadar çalışılacağı, çalışmalarda neler yapılacağı gibi maddeler çalışma takviminde bulunmalıdır. Bu sayede gün daha verimli kullanılabilir.

Mola Verilmeli

İş ve ders esnasında mola verilmesi zihni dinlendirir. Molada 15 dakika egzersiz ya da yürüyüş yapmak zihin için çok faydalıdır.

Zaman Hesaplanmalı

Çalışmaların ne kadar zamanda gerçekleştirildiği, hangisinin daha çok zaman aldığının incelenmesi gerekir. Çalışma verimini artıran teknikler içinde zaman yönetiminin etkisi oldukça önemlidir.

Düzenli ve Rahat Çalışma Ortamı Oluşturulmalı

Bir çalışma alanının düzenli ve temiz olması kadar rahat olmasına da çok dikkat edilmelidir. Çalışma alanını kendinizi rahat ve huzurlu hissedebileceğiniz şekilde düzenlemelisiniz. Bu sayede motivasyonunuz artabilir.

Ödüllendirme

Çalışmalarınızı bitirdikten sonra kendinizi mutlu edecek bir ödül belirleyebilirsiniz. Bu sizin motivasyonunuzun artmasını sağlayabilir.

Çalışmaya Saatleri Standartlaştırılmalı

Çalışmalardan verim alınabilmesi için onu rutinleştirmek gerekir. Her gün aynı saat diliminde kalkıp kahvaltı yapıp, iş ya da dersin başına geçebilirsiniz.

Yapılacakların Listesi Düzenlenmeli

İlk olarak önceliği olan işlerle ilgili liste düzenlenmelidir. Öğrencilerde önce çalışma gereken derslere listede yer vermelidir. 

Kişisel Yaşamla İş ya da Okul Hayatında Denge Oluşturulmalı

Kişisel yaşamınızda arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle zaman geçirebilirsiniz. Ancak kişisel yaşamınızda iş veya okul hayatına yer vermeyiniz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.