Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter Video Platformuna Dönüşüyor!

Twitter Video Platformuna Dönüşüyor!

Kısa formatlı yazı paylaşmak üzerine kurulan Twitter, bir video platformuna dönüşeceğini gösteren yeni özelliklerini açıkladı. Videolar, artık tweetlerden daha ön planda olacak.

2015 yılında yayımlanan TikTok, çıktığı ilk günden itibaren sosyal medya platformlarının kimliğini değiştirmeyi başardı. Kısa formatlı video platformu olarak çıkış yapan ve sonsuz video akışı gibi özellikleri hayatımıza dahil eden uygulama, günümüzde sosyal medya platformlarını ‘video platformuna’ çevirmekte öncü oldu. Bu platformlar arasına Twitter da katılacak gibi görünüyor.

Videolar Tweetlerden Ön Planda Olacak!

Bu konulara uzak kalan Twitter dahi bugün şaşırtıcı bir özelliğini açıkladı. Kısa formatlı yazılar paylaşmak üzerine kurulan Twitter, artık videoları sadece Tweetler içinde barındırmayacak. Videolar, Tweetlerden de daha ön planda olacak ve akışta TikTok videoları gibi yerini alacak.

Twitter’ın yeni özelliği, şirket tarafından perşembe günü paylaşılan blog yazısında belirtildi. Kendi bünyesinde paylaşılan videoların her yıl toplamda milyarlarca kez izlendiğini vurgulayan platform, “Neler olup bittiğini izlemek ve bulmayı daha kolay yapmak için” iki yeni özellik yayınladığını ifade etti.

Bu özelliklerden ilki, videolar için geliştirilen yeni oynatıcı oldu. Yenilenen oynatıcıda kullanıcılar, videoyu tam ekran görürken bu videonun yer aldığı Tweet’i ekranın altında, beğeni ve paylaşım butonlarını da en altta görmeye devam edecek. Kullanıcılar, video tam ekrandayken yukarı kaydırma hareketi yaptığında ise diğer videoları izleyebilecek.

İkinci özellik ise Keşfet sayfasına gelen bir yenilik oldu. Twitter’da paylaşılan videolar, artık ilgi alanınıza göre sayfanızda yer alacak.

Twitter’ın yeni medya oynatıcısının önümüzdeki günlerde Twitter’ı İngilizce kullanan Android ve iOS kullanıcıları için yayınlanacağı belirtti. Keşfet sayfasına videoları getirecek özellik ise bugünden itibaren bazı seçili ülkelerde kullanıma açıldı.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.