Öğrenci Kariyeri Banner

Burj Khalifa'nın İki Katı Büyüklüğünde Gökdelen İnşa Edilecek!

Burj Khalifa'nın İki Katı Büyüklüğünde Gökdelen İnşa Edilecek!

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu, iki kilometre uzunluğunda bir gökdelen inşa etmek için planlarını açıkladı. Gökdelen için bir tasarım yarışması da düzenlenecek.

Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman tarafından yönetilen Kamu Yatırım Fonu, dünyanın en yüksek gökdeleninden bile iki kat daha yüksek yeni bir gökdelen için planlarını duyurdu.

Paylaşılan planlara göre söz konusu gökdelen, ülkenin başkenti Riyad’ın kuzeyine, bölgeyi geliştirmek amacıyla yapılacak. Gökdelen, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki dünya rekortmeni 828 metrelik Burj Khalifa gökdeleninden iki kattan fazla, 2 kilometre yükseklikte olacak.

Maliyeti 5 Milyar Doları Geçebilir!

Kamu Yatırım Fonu, iki kilometre uzunluğunda olması planlanan gökdelen için bir tasarım yarışması başlattığını belirtti. Bu yarışmaya katılmak isteyen mimarlık şirketleri ise ücret ödemek durumunda kalacak. Şirketler, gökdelen tasarımını sunmak için bir milyon dolar katılım ücreti ödeyecek.

Gelen bilgilere göre şu ana kadar sekiz şirket yarışmaya katılmak için başvuruda bulundu. Bu şirketlerin dünyanın en ünlü yapılarından bazılarını da inşa eden şirketlerden oluştuğu söylendi.

Yarışmaya katılması beklenen şirketler arasında dünyaca ünlü Skidmore, Owings & Merrill, Adrian Smith & Gordon Gill Architecture, Kohn Pedersen Fox, Gensler, 10 Design ve Killa Design gibi şirketler bulunuyor. Bu şirketler arasında yer alan Skidmore ve Owings & Merrill, Burj Khalifa’nın tasarımını üstlenen mimarlık şirketleri.

Kaynaklara göre gökdelenin maliyeti, beş milyar dolara kadar ulaşabilir. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.