Öğrenci Kariyeri Banner

2023 Instagram Trend Raporu Yayınlandı!

2023 Instagram Trend Raporu Yayınlandı!

Z kuşağının yaklaşık üçte ikisi 2023'te sosyal medya kullanarak para kazanmak istiyor. Bu hafta 2023 Instagram Trend Raporu yayınlandı. Raporda moda, güzellik, Web3 ve finansal okuryazarlığa ilişkin veriler yer alıyor. Instagram'daki Z Kuşağı'na mensup kullanıcılarla yapılan araştırma Ekim ayında WGSN* ortaklığında gerçekleşti. 2023 Instagram Trend Raporu'nda öne çıkan verileri sizler için derledik.

1 - Modada DIY Kıyafet Ve İkinci El Dönemi

Sürdürülebilirlik Z jenerasyonu için en önemli konulardan biri. Bu nedenle araştırmaya katkıda bulunan Gen Z katılımcılarının yarısından fazlası 2023'te kendi kıyafetlerini kendilerinin yapmasına karar verdiğini dile getiriyor. Mevcut fiyatları karşılayamayan Z kuşağı, bütçelerinin üzerinde olan giyim ürünleri için ikinci el mağazalara yöneliyor.

2 - Güzellik Ürünleri

Araştırmaya göre, Z kuşağı, güzellik ürünlerini kendini ifade etmek için kullanıyor. Güzellik standartlarına meydan okuyan bu yaklaşım, Z kuşağının kişiliğini ve duygularını ifade etmek için güzellik ürünlerinden yararlandığını gösteriyor. Buradan hareketle önümüzdeki dönemde makyaj trendlerinde daha deneysel ve dışavurumcu görünümler öne çıkacak. Z kuşağına mensup her 3 tüketiciden 2'si sert hava koşullarına ve güneşe karşı koruma sunan ürünler almayı planladığını belirtti.

3 - Web3: Avatarlar Ve Dijital Influencerlar

Z jenerasyonu dijital ortamlarda kendini daha önemli ifade etmek istiyor. Z Kuşağına mensup kullanıcıların yüzde 67'si Avatar'ların önümüzdeki yıllarda beden türlerini daha iyi yansıtması, giyim ve cilt tonları sunması gerektiğini ve daha gerçekçi olması gerektiğini düşünüyor. Sosyal medya kullanıcılarının yarısından fazlası ilham almak için dijital avatarlara ya da dijital Influencer'lara yöneliyor.

4 - İçerik Üreticileri İçin Öne Çıkan Trendler

Fiziksel etkinlikler içerik üreticilerin topluluk yönetiminde önemli bir yer alıyor. Z Kuşağı'ndaki sosyal medya kullanıcıları, dijital ilişkileri gerçek ilişkilere dönüştürmek konusunda oldukça kararlı. Z kuşağına mensup kullanıcıların yaklaşık üçte biri Influencer'lar ile fiziksel etkinliklerde bir araya gelmek için oldukça hevesli. Z kuşağı içerik formatlarında çeşitlilik arıyor. Gen Z, sevdikleri Influencerların yeni medya formatlarında da içerik üretmesini istiyor.

5 - Müzik Trendleri

Z Kuşağı sosyal medya kullanıcılarının yüzde 68'i rave ismi verilen hızlı ritme sahip elektronik müzik dans partilerine katılmayı seviyor. Ayrıca Z kuşağı, müzikal açıdan farklı kültürlere de yoğun bir ilgi duyuyor. Araştırmaya katılan Gen Z mensuplarının yarısından fazlası 2023'te İngilizce konuşmayan sanatçıları dinlemeyi planladığını belirtti. Instagram'da öne çıkan müzik türleri ise KPOP ve Latinx.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.