Öğrenci Kariyeri Banner

Burger King 20 Yıldır Kullandığı Logosunda Değişikliğe Gidiyor

Burger King 20 Yıldır Kullandığı Logosunda Değişikliğe Gidiyor

Fastfood'un öncü firmalarından olan Burger King, 20 yıldır kullandığı logosunda değişikliğe gidiyor. Burger King logosunu en son 1999 yılında değiştirerek, günümüze kadar gelmeyi başarmıştı.

1954 yılında McLamoreDavid tarafından kurulan Amerikan fastfood zinciri olan Burger King, ilk restoranını 4 Aralık 1954'te Miami'de açtı. Have It Your Way sloganı ile o gün bugündür hizmet veren Burger King, 1999 yılının son aylarında logosunu değiştirmişti. Burger King, bugün tam 20 yıl aradan sonra logosunu bir kez daha değiştirdi.Yeni logonun retro tasarımlardan esinlenerek ortaya çıktığını belirten şirket, ilhamlarını 1969 yılından 1999’a kadar kullanılan eski logodan aldıklarını dile getirdi. Daha yuvarlak detaylara sahip bu yeni logo, markanın görsel kimliği haline gelecek.

Yeni logosuyla minimal bir görüntü yaratan Burger King’in ana şirketi Restaurant Brands International‘ın tasarım başkanı Raphael Abreu logo hakkında, “Küçük ekranda daha iyi görülebiliyor, telefonla daha fazla siparişin verildiği dijital çağda açıkça önemli.” vurgusunu yaptı. Yeni logoda iki hamburger ekmeği arasında düz bir şekilde Burger King yazısı yer alıyor. Yazı fontunda da küçük değişiklikler yapan firma, köşeleri daha oval hatlara sahip olan bir font tercih ediyor.

Burger King’in Baş Pazarlama Yöneticisi Fernando Machado, yeni logonun gerçeğe daha yakın bir şekilde tasarlandığını belirtiyor. Ayrıca logonun renklendirmesinde, renklerin anlamına dikkat çekildiğini ve turuncu renginin kişiyi acıktırdığı bilindiğinden dolayı yeni logoda renklerin turuncu ve kırmızıdan meydana geldiği belirtiliyor.

Markanın yeni logosu yakın bir zamanda tüm reklamlarda ve ambalajlarda görülecek. Ancak şirketin dünya çağındaki 19 bin restoranının tamamen yenilemesi, biraz zaman alacak.Şirket, yenilenen logosunu çalışan üniformalarına da yansıtacak ve reklamlarında kendi çalışanlarına yer verecek.

Eski logoya göre daha dijital ve enerjik görünen Burger King‘in yeni logosu yayınlanan reklam filmiyle ilk izlenimlerini yaratmaya başladı.

İşte o reklam filmi :

 

 


Betül Görgöz

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Betül Görgöz.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.