Öğrenci Kariyeri Banner

Bugünden İtibaren Başlayan Seçim Yasakları!

Bugünden İtibaren Başlayan Seçim Yasakları!

14 Mayıs günü gerçekleşecek olan 28'inci dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi için seçim takvimi işliyor. Bugünden itibaren anket, kamuoyu araştırması ve tahminler yasak olacak ve yayınlanamayacak.

Seçim gününden önceki son on gün içerisinde yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılaması yasaklandı.

Yurt Dışında Yayınlar Yasak Olacak!

Bu sürenin dışında yurt içinde yapılacak kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınların; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun bir şekilde yapılması gerekecek.

Yurt dışında hiçbir şekilde kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlar gerçekleştirilmeyecek. Kamuoyu araştırmaları ve anketlerin yayınlanması sırasında araştırmanın hangi kuruluş tarafından yapıldığının, denek sayısının, araştırmanın kim tarafından finanse edildiğinin açıklanması zorunlu tutulacak.

Bu kurallara aykırılığın tespit edilmesi durumunda, konu Cumhuriyet Başsavcılıkları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Erişim Sağlayıcıları Birliği'ne bildirilecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.