Öğrenci Kariyeri Banner

Yapay Zeka Sektöründe Yüksek Maaşlı Yeni İş Kolu!

Yapay Zeka Sektöründe Yüksek Maaşlı Yeni İş Kolu!

Yapay zeka destekli sohbet robotlarına olan ilgi son zamanlarda giderek artıyor. Hal böyle olunca yeni meslek kolları da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan biri de Komut Mühendisliği.

Pozisyonun Maaşları 375 Bin Dolara Kadar Çıkıyor

Yapay zeka destekli sohbet botlarının verdiği yanıtları test etmek ve geliştirmek için komut mühendislerine olan ihtiyaç artıyor. Bu sebeple, yapay zeka sektöründe yüksek maaşlı iş kollarından biri de komut mühendisliği olarak karşımıza çıkıyor. Bazı pozisyonların maaşları 375 bin dolara kadar yükseliyor ve ilanlarda temel programlama becerilerine sahip adaylar dahi uygun bulunuyor.

Yüksek maaşlı pozisyonların büyük bir çoğunluğu daha fazla deneyim ve eğitim seviyesine sahip kişileri gerektiriyor. İşe alım uzmanları da, teknoloji geçmişi olmayan kişiler için komut mühendisliği alanında fazlasıyla fırsat olmasına rağmen, yüksek maaşlı rollerin çoğunun teknoloji odaklı alanlarda daha fazla deneyime ve daha yüksek eğitim seviyesine sahip kişileri gerektirdiğini dile getiriyor.

Komut Mühendisi Olmak İçin Gereklilikler:

Bazı komut mühendisleri için teknoloji alanında bilgi birikimi gerekmiyor. Örnek veremek gerekirse; Anna Bernstein gibi bazı kişiler yapay zeka araçlarıyla çalışmaya başlamadan önce serbest yazarlık ve tarihsel araştırma asistanlığı yapıyorlardı. Bu nedenle, farklı geçmişlere sahip insanların da komut mühendisi olarak çalışabileceği belirtiliyor.

Komut mühendisliği, yapay zeka sektöründe hızla büyüyen bir alan olmasına rağmen, bazı uzmanlar bu mesleğin uzun vadede en sıcak rol olmayabileceğine dair uyarıda bulunuyor. 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.