Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Otomobil Havayı Temizliyor: Airo

Bu Otomobil Havayı Temizliyor: Airo

Şirket, AIRO’yu ilk olarak Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıttı. İngiltere merkezli Heatherwick Studio, Çinli otomobil şirketi SAIC Motor, e-ticaret şirketi Alibaba Group ve Zhangjiang Hi-Tech Group’un oluşturduğu IM Motors için konsept bir otomobil tasarladı. Konsept otomobilinin adı ise Airo.

Tasarlanan konsept otomobil çevredeki kirli havayı temizleyebilme özelliğine sahip olmasıyla ön planda. Konsept otomobil çevredeki kirli havayı temizlemesinin yanı sıra temiz hava veriyor. Airo’ya kirliliği aktif olarak temizleyecek bir HEPA, yani yüksek verimli partikül emici hava filtreleme sistemi takılması planlanıyor. Bu filtre sayesinde otomobil çevredeki kirli havayı temizleyecek ve yerine temiz hava bırakacak. Airo bu sayede seyir halindeyken çevreye karbondioksit yaymamakla birlikte çevredeki emisyonları da vakumlayacak.Airo elektrikle çalışacak ve hem sürücülü hem de sürücüsüz olarak üretilerek kullanıcılara sunulacak. Heatherwick Studio, AIRO elektrikli aracın yanı sıra şehirlerin altyapısını bir parçası olacak bir de şarj istasyonu tasarladı. Kolay bağlantı içeren istasyon, ergonomik yapısı sayesinde elektrikli araçlara hızlı bir şekilde bağlanıp sökülebiliyor. Endüstriyel malzemelerden oluşan şarj istasyonları 2023’te üretime geçmesi planlanan AIRO ile birlikte kullanılacak.

Çevreci otomobilin üretimine 2023 yılında başlanabileceği söylenirken, aracın tasarımda yer alan çift kişilik bir yatağa dönüşebilen yemek masası da göz dolduruyor. Heatherwick Studio tarafından yapılan açıklamada bu şekilde yolcuların uzun yolculuklarda uykularına kesintisiz olarak devam edebilecekleri, büyük masa ve oyun oynanabilen entegre ekranlar aracılığıyla sevdikleriyle hoş bir şekilde vakit geçirebilecekleri aktarıldı. Dönen koltuklara ve esnek bir iç mekana sahip olan otomobil çok işlevli bir kullanım sunuyor. İç mekanda, koltuklar birbirine bakıyor ve ortada dört yapraklı bir masa açılabiliyor. Aynı zamanda koltukların aralarında da film izlemek veya oyun oynamak için bir ekran bulunuyor. Ayrıca, son teknoloji sayesinde cam tavan opak hâle getirilebileceğini görüyoruz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.