Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Önerilerle Yaratıcı Düşünmeye Hemen Başlayın!

Bu Önerilerle Yaratıcı Düşünmeye Hemen Başlayın!

Yaratıcı düşünme konusunda sıkıntılar mı yaşıyorsunuz? O zaman bu yazı tam size göre. Size vereceğimiz önerilerle yaratıcı düşünme konusunda hem gelişecek hem de ipuçları yakalayacaksınız. Gelin, yakından bakalım.

 

1. Sık Sık Beyin Fırtınası Yapın

beyin fırtınası yapmak

Yaratıcı düşünebilmek için arkadaşlarınızın fikirlerinden yararlanmayı kesinlikle atlamayın. Yeni bir fikir ortaya koyarken her zaman farklı bakış açılarına ihtiyaç vardır. Bu yüzden iyi bir beyin fırtınası ilham dolu yeni fikirlere sahip olmanızı sağlayacaktır.

 

2. Hayal Kurmaya Asla Ara Vermeyin

hayal kurmak

Hayal kurmak, yaratıcı düşünceye giden en temel yoldur diyebiliriz. Hayalini kuramadığınız bir düşünceyi ortaya koyamazsınız, dolayısıyla yaratıcılık sürecinde başarılı olamazsınız.  Bu yüzden yeni fikirlerinizi besleyecek olan hayallerinize asla vermeyin!

 

3. Fikirlerinizi Iskalamayın

fikirlerinizi ıskalamayın

Bazen aranan o harika fikirler gözümüzün önündedir ama fark edemeyiz. Çünkü sahip olunan düşünceleri bir bağlama oturtarak, bu fikirleri birleştirmek yaratıcılığınızın ortaya çıktığı aşamadır aslında. Her zaman yeni düşünceler bulmaya kafa yormak yerine, sahip olduğunuz fikirleri gözden geçirmenizde yarar var.

 

4. Beyin Egzersizleri Yapın

beyin egzersizleri

Egzersiz yapmak kuşkusuz her alanda olduğu gibi yaratıcı düşünmeniz konusunda da size yardımcı olacaktır. İlham verici yeni fikirlere sahip olmak için sık sık küçük egzersizler yapmanızda yarar var. Bilinçaltınızda saklı kalan harika fikirlerin, gün yüzüne çıkması için çok iyi bir yöntemdir.

 

Bu içeriklerimize de bakabilirsiniz: 

Yaratıcı Ve Zekice Hazırlanmış 10 Reklam Afişi

Ertelemek Yaratıcılığı Beslemeye Yardımcı Olabilir Mi?

Harry Potter'ın Yaratıcısı J. K. Rowling'den Genç Yazarlara 8 Tavsiye

 


Beyza Narin

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Narin..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.