Öğrenci Kariyeri Banner

Boş Zamanlarınızı Değerlendirmenin 6 Yolu

Boş Zamanlarınızı Değerlendirmenin 6 Yolu

Yaşamımız içerisine bazı günler vardır ki kendimizi çok boş ve keyifsiz hissederiz. Boş zamanımız vardır ancak nasıl dolduracağımızı bir tüürlü bilemeyiz. Bu sebeple genelde boş vakitlerimizi değerlendirmek yerine geçirmeyi tercih ederiz. İşte böyle zamanlarda işinize yarayacağını düşündüğümüz bazı önerileri sizler için derledik

İşte Boş Zamanlarınızı Değerlendirmenin 6 Yolu:

1- Egzersize Zaman Ayırın

Günlük yaşamın yoğun temposu içerisindeyken çoğumzun aklına egzersiz yapmak gelmiyor ya da egzersize ayıracak vakit bulamıyoruz. Akşamları ise çoğunluğumuzun tercihi uzanıp dinlenmek oluyor. Ancak vücudumuzun gelişimi ve en önemlisi de hem beden hem de mental sağlığımız için gün içerisinde en az yarım saat egzersiz yapmamız gerekiyor.

2- Okuma Alışkanlığı Kazanmaya Çalışın

Çok klişe gelecek belki ancak okumak boş vakitlerinizde kendinize yapacağınız en önemli iyiliklerden biridir. Birçok başarısız denemeniz olmuş olabilir, defalarca elinize aldığınız kitabı bitiremeden bırakmış olabilirsiniz. Ancak bunun nedeni muhtemelen kitap tarzını bulamamış olmanızdır. Kimi insanların ilgilisini bilim-kurgu türündeki kitaplar çekerken, kimilerini de klasikler cezbeder.

Bu sebeple ilk işiniz kendi tarzınızı bulmak olmalıdır. Ardından ise her gün en az 25 sayfa kitap okuyarak alışkanlık edinmeye başlayabilirsiniz.

3- Kurslara Katılın

Kaç yaşında olursak olalım kendimizi daima geliştirememiz gerekir. İnsanı ümitsizliğe iten en kötü cümlelerden biri: 'Bizden geçti artık' demektir. Boşuna dememişler: 'Yaşam varsa umut da vardır' diye. Sizden geçmediğini ve hiçbir zaman da geçmeyeceğini kabullendikten sonra yapamayacağınız şey yoktur ve hiçbir şey için geç değildir.

Hele ki değerlendirebileceğiniz boş vakitleriniz varsa önünüzde hiçbir engel yok demektir. İlginizi çeken, hayalini kurduğunuz, keşke yapabilsem dediğiniz şeylerin üzerine düşün. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz birçok online ve yüz yüze kurs mevcut. Size düşen araştırmak ve yalnızca harekete geçmek.

4- Sosyal Sorumluluk Projelerine Katılın

İnsana, hayvana veya doğaya hizmet etmek insana her anlamda iyi gelir. Modern zamanda kaybettiğimiz empati yeteneğimizi geri kazanmak için toplum ya da dünya yararına çalışmalara katılmamız oldukça önemlidir. Sosyal sorumluluk projelerine katılarak hem vaktimizi çok güzel bir şekilde değerlendirmiş oluruz hem de çevremizde ihitiyacı olan canlılara yardım edebiliriz.

5- Gitmek İstediğiniz Yerleri Ziyaret Edin

İlla şehir dışı değil, yaşadığımız şehirlerde hatta semtlerde bile görmediğimiz birçok mekan olabiliyor. Birkaç arkadaşınızı da yanınıza alıp ya da tek başınıza küçük bir şehir turuna katılabilirsiniz.

6- Rutinlerin Dışına Çıkın

Her zaman yaptığınız şeylerin haricinde bir şeyler yapmak motivasyonunuzu yükseltebilir. Bu yüzden rutinlerinizin dışına çıkarak yeni hobi arayışına girebilirsiniz. Zihninizi ve bedeninizi dinlendirecek hobiler edinmek sizi hayatın stresinden de soyutlayacak ve kendi kendinize keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.