Öğrenci Kariyeri Banner

BMW, i Vision Circular'ı Tanıttı: Tamamen Geri Dönüştürülebilir!

BMW, i Vision Circular'ı Tanıttı: Tamamen Geri Dönüştürülebilir!

Uzun zamandır daha çevreci olmak için çaba gösteren otomotiv sektörü, çalışmalarının sonunda karbon nötr, araçlar üretmeyi amaçlıyor. Bu konuda bir adım da BMW’den geldi.

BMW bu konsepti tamamen geri dönüştürülebilir malzemeden üretti.

Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen IAA Fuarı‘na katılan otomotiv devi, rakipleri gibi hidrojen yakıtlı ya da elektrikli modellere standında yer vererek, firmanın gelecek öngörülerini yansıtan modeli,  i Vision Circular konseptini tanıttı.

Bu aracı yollarda görmemiz pek mümkün görünmüyor. Bavyera merkezli firmanın bu aracı yapma amacı 2040 yılına dair öngörülerini paylaşmak olduğu söylendi. Aracın en çok dikkat çeken özelliği ise bütün parçalarının tamamen geri dönüştürülebilir olması.

Alman firması, bu tür otomobiller sayesinde otomobillerin karbon ayak izinin gelecekte tamamen ortadan kaybolmasının sağlanabileceğine inanıyor. Yine de otomobilde kullanılan malzemeler ve tasarım farklı bir amaç taşısa da BMW kendi çizgisini de korumaya devam ediyor.

Konsept modele baktığımız zaman fütüristik tasarıma rağmen altında yatan BMW felsefesini de görmek mümkün oluyor. Aracın ön kısmı oldukça akıcı bir tasarıma sahip ve adeta tek parçaymış gibi gözüküyor. Far yapısı ve genel yapısı BMW’nin tasarım dilini taşıyor. Öyle ki aracın logosunu kapatıp markasını sorsalar pek çok kişi “BMW” diyecektir.

Aracın ön panel göstergeleri Blade Runner filmindekini andırır şekilde cama yansıtılırken 3 boyutlu yazıcıların ürettiği ön konsol daha kompakt bir görünüşe sahip. Öte yandan aracın genel olarak “bir üst sınıfta” olacağı ifade ediliyor.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.