Öğrenci Kariyeri Banner

Bitcoin Tarihinde Bir İlk: Olmaz Denilen Oldu!

Bitcoin Tarihinde Bir İlk: Olmaz Denilen Oldu!

Terra LUNA vakfının skandallarının hala devam etmesi ve hacmin sürekli ilgili paralarda olması Bitcoin fiyatını olumsuz etkiliyor. Bu olayların etkisiyle olmaz denilen oldu ve Bitcoin 7 hafta üst üste düşüş gösterdi.

Kripto para piyasasına son dönemde giren yatırımcılar adeta hayatının kâbusunu yaşıyor. Merkeziyetsiz olduğunu iddia etmesine rağmen global ekonomik gelişmelerden doğrudan etkilenen Bitcoin bir de dev projelerin skandalları işin içine girince tarihi düşüşler yaşıyor.

Geçtiğimiz hafta bir toparlanma sürecine girse de Terra LUNA vakfının büyük ihmalleri sonucunda LUNA parasının adeta memecoin haline gelmesi ve UST stabil para biriminin 12 kat düşerek kripto para regülasyonlarına adeta çanak tutması büyük bir darbe vurdu.

80 Bin Bitcoin Tamamen Elden Çıkarıldı!

Ardı ardına gelen şoklarla düşüşüne devam eden Bitcoin ilk kez 7 hafta üst üste kırmızı mumla kapandı. Gece 03.00 kapanışı 29.810 $ olarak gerçekleşti. Daha önce en fazla 6 haftalık bir düşüş trendi görülmüş ve yükseliş gerçekleşmişti. Halen piyasa bir toparlanma sürecinde değil.

Diğer taraftan Terra LUNA vakfının cüzdanındaki 80 bin Bitcoin ile ne yaptığı tam olarak bilinmiyordu. Bilgilere göre 80 bin Bitcoin tamamen elden çıkarıldı. Ayrıca 50 milyon dolarlık USDT ve USDC satışı yapıldı. Halen 2 milyon adet AVAX ve 40 bin adet BNB birikiminin olması yatırımcıyı endişelendiriyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.