Öğrenci Kariyeri Banner

Birbirinden Etkileyici Gerçek Olaylara Dayanan 10 Dizi!

Birbirinden Etkileyici Gerçek Olaylara Dayanan 10 Dizi!

Son zamanlarda Wednesday gibi gerçeklikten uzak, doğaüstü diziler revaçta olsa da, gerçek olaylara dayanan yapımlar da büyük kitleler tarafından hayranlıkla izlenmeye devam ediyor. Bu konuda yapılmış birbirinden başarılı ve uzun süre etkisinden çıkamayacağınız, tamamen gerçek olaylara dayanan dizileri sizler için listeledik...

1- Narcos - IMDb: 8.9

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

2- The Crown - IMDb: 8.7

Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

3- Feud - IMDb: 8.6

Her sezonunda farklı bir hikayenin ele alındığı dizinin ilk sezonunda, What Ever Happened to Baby Jane filminin çekimleri sırasında Joan Crawford ile Bette Davis’in yaşadıkları aktarılıyor.

4- John Adams - IMDb: 8.6

Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki ilk Başkan Yardımcısı ve 2'nci Başkan olan John Adams'ın hayatını anlatan 7 bölümlük bir mini dizidir.

5- Spartacus - IMDb: 8.5

Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. 

6- American Crime Story - IMDb: 8.5

Her sezon farklı konu ve karakterleri işleyen dizi; Amerika tarihindeki en ünlü suçları ele alıyor. Gerçek olaylar ile kişileri merkeze alan dizinin ilk sezonunda, 90’lı yıllarda ülkeyi hayli meşgul etmiş O. J. Simpson davası işleniyor.

7- Genius - IMDb: 8.4

National Geographic Channel’ın projesi olan Genius, her sezonunda dünyanın birbirinden başarılı bilim insanlarını ve onların büyüleyici hikayelerini ekranlara taşıyan bir belgesel dizi. Genius'ın ilk sezonu Walter Isaacson’ın “Einstein: His Life and Universe” adlı kitabından uyarlanıyor.

8- Victoria - IMDb: 8.2

Bir sabah yatağından Büyük Birtanya'nın yeni kraliçesi olarak uyanan 18 yaşındaki Victoria'nın, aşk, ihtiras, ihanet ve politik oyunlarla çevrelenen hikayesi anlatılıyor.

9- Alias Grace - IMDb: 7.9

Aylarca süren yorucu bir yolculukla İrlanda’dan Kanada’ya göç eden Grace Marks,Thomas Kinnear’ın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra kendisine yardım eden bir adamla birlikte çalıştığı evin sahibini ve kahyasını vahşice katletmek suçundan hüküm giyer. Birlikte hareket ettiği adam asılırken Grace 16 yaşında olduğu için ömür boyu hapse mahkum edilir. Ancak Grace, cinayet gününe dair hiçbir şey hatırlamamaktadır.

10- A Very English Scandal - IMDb: 7.9

A Very English Scandal, parlamento üyesi Jeremy Thorpe skandalını konu ediyor. İngiltere’de eşcinselliğin suç olduğu yıllarda politikacı Jeremy Thorpe’un büyük bir sırrı vardır. Eski sevgili Norman Scott’ın ortaya çıkması onun için büyük bir tehlike oluşturur.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.