Öğrenci Kariyeri Banner

Kaçak Maç Yayını İzleyenlere Kötü Haber!

Kaçak Maç Yayını İzleyenlere Kötü Haber!

İnternet üzerinden kaçak maç yayını izleyenleri oldukça üzecek bir haber ortaya çıktı. İddialara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü kaçak maç yayını için binlerce eve baskın düzenleyecek.

Başta spor müsabakaları olmak üzere birçok dizi ve sinema filmi farklı yöntemler ile internet üzerinden izlenebiliyor. Özellikle ülkemizde Süper Lig maçlarının bu şekilde milyonlarca kişi tarafından seyredildiğini biliyoruz. İddiaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili şikayetler üzerine harekete geçti.

Evinizi Polis Basabilir!

Fotospor tarafından aktarılan bilgilere göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği ve BeinSports’un şikayeti üzerine Süper Lig maçlarını yasadışı izleyen kişilere Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından operasyon gerçekleştirilecek. Operasyonun amacı ise, kaçak yayın ile maç izleyenleri büyük bir soruşturma geçirebilecekleri yönünde uyarmak olacak.

İddiaya göre, ilk etapta binden fazla haneye uyarı baskınlarının düzenleneceği ifade ediliyor. Üstelik yalnızca Türkiye değil, yurt dışında Süper Lig maçlarını paylaşan yasadışı yayın ağlarına da Almanya, Hollanda ve Fransa polisleri müdahalede bulunacak.

Bu yönetem ile kaçak maç yayınları üzerinden sektördeki büyük orandaki gelir kayıplarının önüne geçilmesi planlanıyor. Tabii bu operasyonlar kaçak yayınları tam olarak sonlandırmaya yetmeyecek olsa da kaybın büyük bir kısmını tekrar kazandırması hedefleniyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.