Öğrenci Kariyeri Banner

Bill Gates Salgını 3 Aşamada Bitireceğini Açıkladı!

Bill Gates Salgını 3 Aşamada Bitireceğini Açıkladı!

Bill Gates, GatesNotes adlı kendi blog sitesinde COVID-19 pandemisinin bıraktığı etkileri ve bu virüsün nasıl kontrol altına alınabileceğini anlattı.

COVID-19 pandemisi boy göstermeye başladığından beri virüs ve aşı hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Bill Gates, son düşüncelerini kendi blog sitesi GatesNotes üzerinden okurlarıyla paylaştı.

Pandemide 18. aya ulaştığımızı belirten Gates, pandeminin yol açtığı krizi sona erdirmek gibi milyonlarca insanı ilgilendirecek konuların konuşulduğu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan önce, kendi düşüncelerini dile getirmek istediğini vurgularken, virüsü kontrol etmek için yapılması gereken 3 şeyi anlattı.

Varyant tehlikeleri süregelirken bir sonraki adımda neler olacağını tahmin etmenin gittikçe zorlaştığını dile getirdi. İş insanının paylaşmış olduğu blog yazısında "Virüs, kontrolsüz bir şekilde bulaştığı sürece mutasyona uğramaya devam edecek. Ancak virüs değişebileceği gibi, dünyanın buna karşı tepkisi de değişebilir" ifadelerini kullandı. 

 İlk aşama tahmin edebileceğiniz gibi aşılanmak. Aşı krizlerinin bitmesinin ardından dünya çapında günde 41 milyon doz aşı dağıtıldığını belirten Gates, hükümetlerin ve özel sektörün aşı tedariğini hızlandırmak üzere daha şeffaf bir sistem oluşturabilmeleri için birlikte çalışmaları gerektiğini belirtti.

İkinci aşama ise yayılımı engellemek. Salgını kontrol altına tuttukça ülkelerin, okulların ve özel işletmelerin karantina döngüsünden kurtulabileceğini ve bunun için dünyanın daha hızlı sonuç veren testlere, koruyucu ekipmanlara ve tıbbi cihazlara ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

Üçüncü aşama da dünyanın bu tür virüslere karşı küresel bir cevap vermesi. Orta ve düşük gelirli ülkelerin kaderlerinin bağışlara bağlı olmaması gerektiğini vurgulayan Bill Gates, planlama, yatırım, işbirliği ve öğrenilen derslerle dünyadaki herkesin ihtiyacını karşılayabileceklerini dile getirirken, yoksulluğun azatılması, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve çocuk felcinin ortadan kaldırılması için de aynı yolların izlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.