Öğrenci Kariyeri Banner

Beyrut'taki Korkunç Patlamanın Öncesi ve Sonrası

Beyrut'taki Korkunç Patlamanın Öncesi ve Sonrası

Geçtiğimiz günlerde, yanlış depolanmış amonyum nitrat nedeni olarak gösterilen devasa patlama, düzinelerce insanın ölmesi ve binlercesinin yaralanmasına neden oldu. Beyrut'ta bir liman deposunda meydana gelen patlama, Lübnan'ın başkentinde yıkıcı şok dalgaları göndererek deniz kıyısındaki binaları kırdı ve geniş çapta yıkım oluşturdu. Uydu ve havadan görüntüler, kazadan çok savaş sonucu gibi bir şehrin fiziksel hasarının boyutunu gösteriyor. İşte derlenmiş bu görüntüler:

Patlamadan sonra harap olmuş bir kilise:

Kaynak: BBCKaynak: BBC

Patlamanın bıraktığı enkaz altında bir cami:

Sadece birkaç gün önce bayram kutlaması yapan Muhammed el Emin Camii'ndeki ibadet edenler, patlamanın bıraktığı enkazı temizlemeye başlamış.

Kaynak: BBC

Beyrut şehir merkezinde alışveriş merkezi:

Patlama alanının batısında, Beyrut şehir merkezinde alışveriş merkezi, restoranlar ve çarşılar, hasardan kaçamadı.Patlamada pencereler ve cam vitrinler paramparça oldu. Şehrin valisi Marwan Abboud, kamu mülklerini ve tarihi binaları tamir etmenin milyarlarca dolara mal olacağını söyledi.

Kaynak: BBC

Patlamanın gerçekleştiği liman:

Lübnan'ın deniz ticareti şimdi ülkenin en büyük ikinci şehri olan Trablus'a kayacak, böylece ülke tıbbi yardım, gıda, yakıt ve temel mal almaya başlayabilecekler.

Kaynak: BBC

Beyrut rıhtımındaki yıkım:

Yardım kuruluşları, patlama nedeniyle yaklaşık 300.000 kişinin evsiz kaldığını ve gıda ve ilaç kıtlığı korkusu olduğunu tahmin ediyor.

Kaynak: BBC

Patlama sonrası yolcu gemisinin son hali:

Kaynak: BBC

Patlamanın gücünün, Sheffield Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından, II.Dünya Savaşı sırasında 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombasının gücünün onda biri olduğu tahmin edildi. Araştırmacılar, "şüphesiz tarihin en büyük nükleer olmayan patlamalarından biri" olduğunu söyledi.

 


Melis  Keşen

Araştırmayı seviyor, yabancı dil öğrenmeye istekli ve dili etkin kullanmayı amaçlıyor.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.