Öğrenci Kariyeri Banner

BBC, 2022'nin En İyi 21 Dizisini Açıkladı!

BBC, 2022'nin En İyi 21 Dizisini Açıkladı!

BBC eleştirmenleri, 2022'nin en iyi 21 televizyon dizisini seçti. İlk üçte The Bear, Better Call Saul ve Abbott Elementary yer aldı.

İşte 2022'nin En İyi 21 Dizisi: 

1. The Bear (Ayı)

Dizide Jeremy Allen White, erkek kardeşinin intihar etmesi üzerine New York’tan memleketi Chicago’ya dönerek ailesinin sandviç dükkanını devralan usta aşçıyı canlandırıyor.

2. Better Call Saul (En İyisi Saul'u Çağırmak)

Fenomen dizi Breaking Bad’den ilham alan Better Call Saul, bir zamanlar iyi niyetli bir insan olan Walter White’ın canlandırdığı Saul Goodman karakterinin, nasıl düzenbaz bir avukata dönüştüğü anlatılıyor.

3. Abbott Elementary (Abbott İlkokulu)

ABD’nin Philadelphia kentinde dar bütçeli bir okulun iş yükü başından aşkın bir grup öğretmeninin çektiği sıkıntıları konu alan bir komedi.

4. Rehearsal (Prova)

Komedyen Nathan Fielder, insanların, aktörlerin yardımıyla hayat ihtimallerinin provasını yapmasına yardım etmek üzere yola çıkıyor. Sonra kendisi de bu oyunun bir parçası haline geliyor ve hayali bir ailenin sahte babasını oynuyor.

5. Industry

Londralı genç bankacıların hayatıyla ilgili BBC ve HBO ortak yapımı. Türkiye’de Digitürk ve bağlı platformu TODTV'de yayınlanıyor.

6. Big Boys (Büyük Çocuklar)

İngiliz komedyen Jack Rooke’un, yurtta aynı odada kalan üniversite birinci sınıf öğrencileri Jack ile Danny arasında gelişen dostluğu anlatan yarı otobiyografik türünde dizi.

7. Andor

Disney+’da gösterime giren Star Wars şovu Andor, Rogue One filminin öncesini aktarıyor. Diğer Star Wars yapımlarından farklı olarak ışın kılıcı sahneleri, sevimli yan karakterlere yer verilmemiş.

8. Atlanta

Donald Glover’in yarı otobiyografik komedi türündeki dizisi, Türkiye’de Disney+ üzerinden izlenebiliyor.

9. Bad Sisters (Kötü Kız Kardeşler)

Bir Belçika serisinden İrlandalı komedyen ve yazar Sharon Hogan tarafından uyarlanan dizi, Dublin’de yaşayan ve içlerinden birinin şiddet uygulayan kocasını öldürme planları yapan kız kardeşleri aktarıyor.

10. Sherwood

İngiltere’de 1980’li yıllardaki madenci grevlerinin bıraktığı izlerin işlendiği dizide, bir eski grevci işçinin okla öldürülüşü çevresindeki gizem yer alıyor.

11. Borgen: 3. sezon

Danimarka siyasetini konu alan dizi, neredeyse 10 yıl sonra üçüncü sezonla geri geldi. Grönland’da zengin bir petrol yatağı bulunması üzerine yaşanan siyasi çekişmeler, etik çatışmalar anlatılıyor.

12. Stranger Things (Garip Şeyler) 4

Stranger Things’in yeni sezonu. Bu kez kahramanlar Vecna adlı bir canavarla savaşıyor. Bu canavar kurbanlarına, en büyük korkularını manipüle ederek işkence yapan bir yaratık.

13. Station Eleven (İstasyon 11)

Emily St. John Mandel’in ünlü romanından uyarlanan ve geçen yılın sonunda başlayıp bu yıl biten bir HBO yapımı. Dünyanın bir pandemiyle yerle bir oluşu anlatılıyor.

14. Derry Girls

Lisa McGee’nin 1990’lı yıllarda Kuzey İrlanda’nın Derry kasabasında yaşayan beş gence odaklandığı komedi dizisi. Geri planda Kuzey İrlanda’da Katolik ve Protestan toplumları, Cumhuriyetçi ve Birlikçi siyasi hatları arasındaki gerilim ve sorunlar akıtılıyor.

15. Inventing Anna (Anna'yı yaratmak)

20’li yaşlarında New York sosyetesine kendisini zengin bir Alman işadamının tek mirasçısı olarak tanıtarak birçoğunu dolandıran Anna Delvey ya da o sırada kullandığı isimle Anna Sorokin’in hikayesi anlatılıyor.

16. Pachinko

Japonya’ya göçüp kendisine ve çocuğuna bir hayat kurmak isterken ön yargılar ve güçlüklerle boğuşan genç Koreli kadın Sunja’nın hayatı ele alınıyor.

17. Search Party

Dizide kararsız, amaçsız kafa yapılarıyla 80’lerde doğmuş ayrıcalıklı bir grup ele alınıyor. Dory ve arkadaşları yanlışlıkla dünyanın sonunu getiriyor.

18. Somebody Somewhere

ABD’li komedyen Bridget Everett’in rol aldığı, yarı otobiyografik komedi türünde bir dizi.

19. Severance (Kopma)

Psikolojik gerilim türünde olan dizi bir ofiste geçiyor. Ancak sıradan bir işyeri hikayesinin çok çok ötesinde bir yapım.

20. Top Boy

Poplam dördüncü sezonunu tamamlayan dizi detaylı ve sürükleyici bir şekilde Doğu Londra’ya odaklanıyor. Çetelerden uyuşturucu ve kentsel dönüşüm projelerine, göç politikalarından ev içi şiddete kadar birçok yakıcı mesele ele alınıyor.

21. This is Going to Hurt (Acıtacak)

İş yükü çok ağır bir Londra hastanesinin doğum ve jinekoloji bölümünde pratisyen doktor olarak çalışan Adam Kay’in hikayesi, gerçekçi bir şekilde aktarılıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.