Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Türk Kadınların Yaptığı Akıllarda Kalan 8 TEDx Konuşması!

Başarılı Türk Kadınların Yaptığı Akıllarda Kalan 8 TEDx Konuşması!

Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” demiş ulu önder Mustafa Kemal Atatürk. Bir mühendis adayı olarak minnet duyuyor, onun istediği bir şekilde Türk Kadını olmak için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam da edeceğim. Bugün ise sizlere “TED X platformunda hepimizi anlattıklarıyla etkileyen, akıllarımıza kazınmış olan güçlü 8 Türk Kadınından bahsedeceğim. Hepsini özenle dinlemenizi tavsiye ederim.

 1. Nil Karaibrahimgil- #kızgibi

 

Özgür kız olarak tanıdığımız Nil Karaibrahimgil, bir marka için başlattığı #kızgibi kampanyasını anısı üzerinden anlatıyor ve kadın gibi olmaktan gurur duyduğunu söylüyor. “Bu salonda oturan herkes hayatı kadınlardan teslim aldı” diyerek de salondaki herkesi etkilemeyi başarıyor. 

  • Kız gibi yap sen ne yaparsan!
  • En iyisini yap sen ne yaparsan!

2. Karsu Dönmez-Elini Kaldır!

Amsterdam’da doğan ve anne-babasının doğduğu bir Hatay köyünün ismi olan Karsu ismini almış. Karsu Dönmez aslında yetenekli bir şarkıcı, çok iyi bir piyanist, besteci, aranjör ve söz yazarı. Amsterdam’da babasının kebap dükkanında garsonluk yaparken nasıl keşfedildiğini anlatıyor. Bu konuşmanın ardından Karsu Hanım'ın şarkılarına göz atmanızı tavsiye ederim!

3. Ebru Cündübeyoğlu-Özel Öğrenme Bozukluğu: Disleksi

Sevilen oyuncu Ebru Cündübeyoğlu, özel öğrenme bozuklu olan disleksi hastalığıyla ilgili yaşadıklarını anlatıyor. Disleksi sebebiyle bu konuşmayı yapmanın onun için zor olduğunu söylese de herkesi etkilemeyi başarıyor. Farkındalık yarattığı ve ses getiren bu konuşmasını kesinlikle dinlemelisiniz!

4. Betül Mardin-Engelleri Avantaja Cevirin

Halkla ilişkiler uzmanı olan ve Türkiye’de halkla ilişkilerin temellerini atan Betül Mardin meslek hayatına gazeteci olarak başladı. Çocukken yaşadığı kötü olayların hayatını nasıl etkilediğini ve nelere sebep oladuğu anlatan Mardin, karşısına çıkan tüm engelleri büyük bir kararlılıkla nasıl fırsata çevirdiğini anlatıyor.

5. Neslihan Demir-Yetenek Sınavında Yeteneksiz Çıktım

Türkiye’nin en önemli kadın voleybol oyuncularından olan Neslihan Demir, kariyerine nasıl başladığını, bu süreçte yaşadığı talihsizlikleri kısacası kendi hikayesini anlatmaktadır. "Yetenek Sınavına Yeteneksiz Çıktım" diyen başarılı voleybolcunun konuşmasına bir göz atın derim!

6. Nevşin Mengü-Korkma

Başarılı televizyon habercisi ve sunucusu Nevşin Mengü hiç bilinmeyen bir yönü uzun mesafe yarışçısı olmasıyla ilgili anılarını, yaşadığı süreci ve korkularını anlatıyor. Aslında koşmanın onun için bir korkuyla baş etme yöntemi olduğunu söyleyen Nevşin Hanım'ın bu konuşmasını kesinlikle dinlemelisiniz.

7. Ümmiye Koçak-Köyden New York'a Sanat 

İlkokul mezunu olan Ümmiye Koçak ödüllü bir yönetmen ve sanatçı. 2001 yılında kurduğu “Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu” ile birçok tabuyu yıkan Ümmiye Koçak 500 kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye’nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi. Bu eşsiz konuşmasını kesinlikle izlemelisiniz.

Unutmayın, kalıpları yıkmak sizin elinizde!

  • Kadınlar okumakta özgürdür!
  • Kadınlar isterse her mesleği yapabilirler! 
  • Kadınlar dışarıda kahkaha atabilirler!
  • Kadınlar istediklerini giyebilirler!
  • Kadınlar YAŞAMAKTA özgürdürler!
  • Kadınlar toplumsal kalıp ver yargıları yıkabilirler! Çünkü yapılan bir eylemin cinsiyeti OLMAZ!
  • Kadınlar ileride doğacak olan erkek çocuklarına karşı cinsiyle eşit olduklarını öğretirler!

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?"

Atatürk ve kadın

Özgün İçerik


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.