Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İş İnsanlarından 10 Tavsiye

Başarılı İş İnsanlarından 10 Tavsiye

Hayatın zorluklarıyla karşılaşmayan var mı hiç? Bizi bekleyen gelecekte zorlukların olmadığını düşünen? Açıkçası sanmıyorum. Öyle ki bazen hayatın karmaşıklığı bizi içine öyle bir çekiyor ki çıkmakta zorlanıyoruz. Zor kararlar vermek zorunda kalıyoruz. Seçimlerimizi yaparken neyin doğru neyin yanlış olduğunu tartmak gerekiyor. Bu yaşamın bir parçası evet ama girişimcilikte takdir edersiniz ki bu durumlar daha fazla. Özellikle başarılı olmak için elimizden geldiğince çabalamak gerek. Aslında girişimcilik için derlediğim bu yazının sadece onunla ilgili olmadığını anladım. Hayatınızın her alanında kendinize motto olarak göreceğiniz başarılı insanların tavsiyelerine birlikte göz atalım istiyorum.

Bir vizyonunuz olsun.- David Karp

david karp

Tumblr’ın kurucusu ve eski CEO’su David Karp, her girişimcinin bir vizyonu ve bir şeyler yaratma arzusuna sahip olması gerektiğine inanlardan. Kendinize inandığınız vizyonu yaratın ve onunla emin adımlarla yola çıkın.

Önem verdiğiniz işleri yapın.- Steve Jobs

steve jobs

Biliyoruz ki hepimiz inandığımız işleri yapınca tatmin oluyoruz. Evet bir işi yürütmek, başlatmaktan daha zor. Ama o işe inandıysanız karşınızda kimse durmamalı.

Kendinize meydan okuyun.- Richard Branson

richard branson

Zor kararları ancak kendini zorlayan insanlar verir. Devam edin, her gün daha fazla zorlayın kendinizi. Her gün bir önceki günden bir adım daha önde olun ve başarın!

Enerjiyi yönetin, zamanı değil.-Dr. Mehmet Öz

mehmet öz

Hayat akıp giden bir nehir misali, zaman da geri alınamayacak tek şey diyebiliriz. Eğer enerjinizi doğru konsantrasyonla birleştirir doğru işlere yönlendirirseniz zaman sizin için sadece bir araç kalır.

Karakteri işe al, Yeteneği eğit.- Peter Schutz

peter Schutz

Evet ekip ruhundan burada bahsedebiliriz. İyi ekipler için doğru CV’ye yönelmeniz lazım. İlk olarak analiz edin sonrasında da yeteneğini ya da becerisini beraber iyi işlere çevirin.

Hedeflerinizi bilin.- Ryan Allis

ryan allis

iContact’ın kurucu ortağı olan Ryan Allis, ulaşmayı hedeflediğiniz şeyleri sürekli kendinize hatırlattığınızda doğru çalışmaya motive olacağınıza inanlardan. Haksız da sayılmaz. Hedeflediğiniz şeylere ulaşmanın hayali bile çok güzel değil mi?

Hatalardan ders alın.

hatalardan ders çıkarma

Hayatımın mottolarından biri. Hatalarınızdan ders çıkarmak bu hayattaki en önemli öğretmeninizdir kesinlikle. Aslında başarısız olmak sizi başarıya bir adım yaklaştırır yeter ki neyin yanlış olduğunu görün ve düzeltin.

Müşterinizi tanıyın.- Dave Thomas

dave thomas

Wendy’nin kurucusu Dave Thomas, girişimcilikte başarıyı yakalamanın müşterinizi tanımaktan geçtiğini söylüyor. İnsanların ihtiyaçlarını bilmek ilk olarak onları tanımaktan geçer. Böylelikle onlara sorunlarla değil çözümlerle gidersiniz.

Sermaye artırmayı planlayın.- Richard Harroch

richard

Risk sermayederi olan Richard Harroch, geleceğin girişimcileri için şu tavsiyeyi veriyor: “Sermayeyi yükseltmek, düşündüğünüzden daha zordur ve her zaman daha uzun sürer. Öyleyse planlayın.”

Harekete geçin.- Walt Disney

walt disney

Harika fikirlere sahip olabilirsiniz hatta planlarınızı da yapmış olabilirsiniz ama korkuyorsunuz. Korkmalısınız da. Her şeyi ayarlamış olmanız yolunuza çıkacak hiçbir engel yok demek değildir. Harekete geçtikten sonra önünüze gelen her engeli siz yok etmelisiniz. Unutmayın cesaret her şey demektir.

Umarım bu yazıyı okuduktan sonra kendinize güzel bir motto yaratırsınız. 


Alize Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Alize Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.