Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Bir SEO Stratejisi İçin Bilmeniz Gerekenler

Başarılı Bir SEO Stratejisi İçin Bilmeniz Gerekenler

Google'da markanızı öne çıkartıp, müşterinin ilgisini çekerek ürününüzü pazarlamak SEO'nun elinde... 

Bir satış, hizmet pazarına haline gelen Google'da, markanızı büyütmek ve müşterilerin dikkatini çekmek istiyorsanız onların karşısına çıkmalısınız. Ayrıca ilk sayfada yer almanız, markanız adına önemli bir unsurdur. Bir ürün ya da hizmet aratan kimse, genellikle birinci sayfadan sonrasına bakmamaktadır. Dijital ortamda var olan ve bu fırsatı yakalayan şirketler, dijital dünyada bilinir ve bulunur şirketlerdir. Sizin de bu dünyada var olmanızı SEO çalışması ile gerçekleştirebilirsiniz. 

SEO NEDİR? 

SEO'nun türkçe karşılığı arama optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO'nun amacı organik aramalar sonucunda görünürlüğü arttırmaktır. SEO, bir müşteri ürün ya da hizmet aradığında, web sitenizin üst sıralarda çıkmasını ve görünürlüğü hedeflemektedir. 

Arama Motorları Nasıl Çalışır? 

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

Arama motorlarunun amacı, kullanıcıya istediği bilgiyi doğru anlatan, detaylı ve ürünü veya hizmeti iyi sunun web sitesini karşılarına çıkartmaktır. Arama motorları iki unsuru analiz eder. Bunlardan birisi aratılan konu ile sitenin içeriğinin ne kadar uyumlu olduğudur. Diğer unsur ise web sitesinin yetkinlik ya da otorite kaynağı olarak görülmesidir. Bu yetkinlik, web sitesinin ne kadar ziyaretçi aldığını ölçmek için kullanılır. 

Başarılı Bir SEO Stratejisi İçin 4 Unsur 

  • Teknik alt yapı oluşturulmaldır. 
  • İçerik yazılmalıdır. Blog, ürün önerisi, video veya web sitesi gibi sayfanızda içeriğiniz olmalıdır. 
  • Bağlantılarınız olmalıdır. Dış Bağlantı; yazdığınız metinde kaynak göstermenizdir. Dahili bağlantı; kendi sitenizde olan içeriklerin bağlantısını kullanabilirsiniz. Geri bağlantı; başka sitelerin sizin kaynağını kullanmasıdır. 
  • SEO sonuçlarınızı muhakkak değerlendirin.

SEO'ya Uygun İçerik Yazmanız Neden Önemlidir?

SEO'ya Uygun İçerik Yazmanız Neden Önemlidir?

Kullanıcılar arama yaparken ulaşmaya çalıştığı sonucu görmek ister. Sayfaya ne kadar içerik girilirse, arama görünürlüğünün arttığı gözlemlenir. Arama motorları ise bir sayfanın nasıl sıralacağını görmek için var olan içerikleri kullanır. İçeriklerin alaka düzeyini ise anahtar kelimelerle belirlemektedir. 

SEO, dijital pazarlamanın göz bebeği olup vazgeçilemez bir uyguluma olmuştur. Müşteriler artık bir şey almadan veya araştırma yapacakken ilk önce arama motorlarına başvuruyor. SEO, pazarlama stratejisinde yeni nesil müşterilere satın aldıkları fikir ya da ürünün onlara uygun olmasını sağlamaktadır. 

SEO ve Dijital Dünya 

SEO ve Dijital Dünya 

Dijital dünyada markanız adına bilinir ve bulunur olmak temel kelimelerimizdir. SEO çalışması yaparak markanızı bu konuda destekleyip ilk adımı atmalısınız. Aynı zamanda sosyal medyada kendinizi göstererek markanız açısından daha dikkat çekici müşterilerin odağı olan bir markaya çevirebilirsiniz. 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.