Öğrenci Kariyeri Banner

Bakan Koca'dan Okulların Açılması İle İlgili Önemli Açıklama

Bakan Koca'dan Okulların Açılması İle İlgili Önemli Açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili her gün bilgilendirmeler yapmaya devam ediyor. Yaptığı yeni açıklamalarda ise okulların açılma konusu gündeme geldi. Bu konuda henüz net bir bilgi olmamasına rağmen her ihtimale karşı dijital eğitimin alt yapı güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini de aktardı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Üyeleri ile yaptığı toplantı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Vaka sayılarının açıklanmasının ardından Koca, okulların açılmasıyla ilgili genel bir bilgilendirme de yaptı. 6 ayın ardından salgının ciddiyetini koruduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Koca; dünya üzerindeki toplam vaka sayısının 10,5 milyonu, can kaybının ise 510 bini aştığını bildirdi. 

2020’nin bahar dönemini uzaktan eğitimle noktaladığımız bu günlerde yeni döneme dijital mi başlanacak sorusu sorulmaya başlandı. İkinci bir dalganın gelme ihtimalinin son derece yüksek olduğu sonbahar aylarında açılacak yeni eğitim öğretim yılı hakkında açıklama yapan Koca, “Okulların açılmasına zamanımız var. Bilim Kurulunda gündeme gelmedi. Bunu salgının seyrini belirler. Önümüzdeki haftalar salgının seyrine göre, okulların açılmasının zamanına göre bu tartışılır ve bu anlamda alınması gereken bir öneri olursa bunu paylaşmış oluruz." ifadelerini kullandı.


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.