Öğrenci Kariyeri Banner

Ayağınızın Altındaki Kolaylık: Kendi Kendine Bağlanan Ayakkabı

Ayağınızın Altındaki Kolaylık: Kendi Kendine Bağlanan Ayakkabı

Çocukluğumuzda cırt cırtlı ayakkabılar giyerken, bağcıklı ayakkabılara özenirdik. Biraz daha büyüdük ve ilk bağcıklı ayakkabımız olduğunda belki de dünyalar bizim oldu. Her ne kadar ilk başlarda bağcık bağlamayı bilmesek de artık saniyeler içinde bağlayıp çözebiliyoruz hatta bir tık daha ileri gidip farklı farklı bağlama tarzları bile yapıyoruz.

Peki hızla gelişen ve dakikaların hatta saniyelerin önemli olduğu günümüz dünyasında bağcığını kendi kendine bağlayan ayakkabı üretildiğini söylesek ne düşünürdünüz ?

Nike tarafından üretilen ve bağcığını kendi kendine bağlayan ayakkabılar geleceğin teknolojileri arasında gösteriliyor. 2019 yılında satışa çıkan ayakkabılar ilk haftalarında sorun çıkarsa da gelecek için umut vadediyor.

Ayakkabı Kendi Kendine Nasıl Bağlanıyor ?

Ayakkabıların çalışma şekli oldukça pratik bir şekilde tasarlanmış. Kullanıcı, ayakkabıyı giydiğinde tabanında yer alan ve basınca göre etkileşen sensörler aracılığıyla bağcık mekanizmasına direkt etki eden bir düzenek ile, iplerin olduğu kısım harekete geçiyor ve ayağınızı yavaşça sarmaya başlıyor.

Eğer bağcıkların çok sıkı veya gevşek olduğunu düşünüyorsanız ayakkabının üst kısmında yer alan küçük butonlar sayesinde tekrar ayarlayabiliyorsunuz.

 

 

Özgün İçerik 


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.