Öğrenci Kariyeri Banner

Aşırı Düşünen (Overthinker) Bireylerin 5 Özelliği

Aşırı Düşünen (Overthinker) Bireylerin 5 Özelliği

Geçmişte yaptığınız hatalar yüzünden kendinizi üzüyor ya da gelecek kaygısına kapılıp şu andan mahrum kalıyorsanız, her iki durum için de bir şeyleri tekrar tekrar gözden geçirme eğiliminiz sizi, üretken ve çözüm odaklı olmaktan uzaklaştırır. Beş, on dakika yaşamış olduğunuz hadiseler üzerinde saatlerce, günlerce düşünmek, kafanızın içindeki sesleri bastıramamak; strese ve endişeye maruz kalmak yaşam standartlarınızın kalitesini aşağı çeker. Bakalım zihinsel sağlığımız için risk teşkil eden, sizi overthinker yapan, "aşırı düşünmenin" hangi özelliklerini taşıyorsunuz.

1. Andan Uzaklaşma: Başkasıyla görüştüğünde aklında sadece negatif düşünceler varsa o ana odaklanmak bir hayli zorlaşır ve konfor alanına dönmek istersin.

aşırı düşünme

 

2. Sürekli Onay: "Ayıp" kavramına devamlı takılmak ve başka insanların kafasındaki "sen" karakterini zedelememek için davranışlarına aşırı dikkat etmek zorunda hissedersin. Her tutumunda çevrenden doğruluk onayı alma ihtiyacı duyarsın.

alkış

 

3. Aşırı Analiz: Eğer belirsizlik varsa akışına bırakamaz, korku yaşarsın. Her şeyi kontrol etmeye çalışırsın. 

analiz

 

4. Dikkat Dağınıklığı: Aşırı düşünmek sana yorgun ve bitkin hissettirir. Çünkü farkında olmadan vücudundaki tüm enerjiyi zihnine transfer eder, oradaki düşünceleri yaşatmaya çalışırsın. 

düşünmek

 

5. Geçmiş Hataları Hatırlama: Geri getiremeyeceğin, kontrolü sağlayamacağın anlarla kendini cezalandırır, sürekli olumsuz eleştirilerinle yine kendini yargılarsın. 

regret

Tüm bunlara çözüm arıyorsan " Aşırı Düşünmeyi Durdurmanın 6 Yolu " içeriğimize göz atabilirsin. 

 


Fatma Oral

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Fatma Oral..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.