Öğrenci Kariyeri Banner

Asgari Ücret Ömrü Kısaltıyor!

Asgari Ücret Ömrü Kısaltıyor!

Columbia Üniversitesi'ndeki bir araştırma ekibi tarafından yapılan çalışma, asgari ücretle çalışmanın ömrü kısalttığını ortaya koydu.

Columbia Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre uzun vadeli olarak asgari ücretle çalışmak hafıza kaybına neden oluyor. Çalışma düşük ücretle çalışan bir insanın beyninin; iyi bir maaşla çalışan birine göre daha erken yaşlandığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, önceki çalışmalarında düşük ücretin çalışanlarda depresif semptomlar, obezite ve hipertansiyonla ilişkilendirildiğini açıklıyor. Bu koşulların tümü, bir kişinin beyin yaşını azaltıyor ve dolayısıyla bu durum hafıza kaybını tetikliyor.

Her 10 Yılda 1 Yıl Fazladan Yaşlandırıyor!

Columbia Üniversitesi araştırmacılarından Katrina Kezios, “Araştırmamız, düşük ücretlere sürekli maruz kalmanın, hızlanan hafıza kaybıyla ilişkili olduğuna dair yeni kanıtlar sağlıyor” dedi. Araştırmacı ekip, Ulusal Sağlık ve Emeklilik Çalışması’nın (HRS) kayıtlarını kullanarak, 1936 ve 1941 yılları arasında doğan 2 bin 879 kişinin verilerini inceledi.

Sonuçlar, sürekli asgari ücretle çalışan insanların önemli ölçüde daha hızlı hafıza kaybı yaşadıklarını işaret ediyor. Spesifik olarak, asgari ücretli çalışanlar, 10 yıllık bir süre boyunca kabaca bir yıl fazladan yaşamış oluyor. Bu, ortalama bir insanın yaşadığı her 10 yılın 11 yıllık beyin yaşına tekabül ettiğini açıklıyor.

Araştırmanın yazarlarından Adina Zeki Al Hazzouri, yaptığı açıklamada; “Bulgularımız, asgari ücretli çalışanların mali refahını artıran sosyal politikaların özellikle bilişsel sağlık için faydalı olabileceğini gösteriyor. Gelecekteki çalışmalar, asgari saatlik ücreti artıracak farklı varsayımsal senaryolar altında önlenebilecek demans vakalarının sayısını ve aşırı bilişsel yaşlanma yıllarını titizlikle incelemeli” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.